politica

Stapanul a fugit din tara. Vladimir Plahotniuc a disparut din Republica Moldova. Comunicatul partidului sau

Liderul Partidului Democrat (PD), Vladimir Plahotniuc, a plecat din Republica Moldova, se anunta intr-un comunicat postat chiar pe site-ul formatiunii sale, PDM. El ar fi plecat pentru cateva zile din tara, sa-si vada familia.

Comunicatul a fost postat pe siteul PDM, dar care nu a fost transmis redactiilor, informeaza Unimedia.

Comunicatul a fost publicat la 1.30, dupa ce au existat mai multe informatii referitoare la numeroase chartere care au decolat de pe aeroportul din Chisinau, vineri seara, ulterior deciziei Partidului Democrat al lui Plahotniuc de a se retrage de la guvernare.

In comunicat nu se mentioneaza unde a plecat exact Plahotniuc, insa se face un apel la jurnalisti sa fie evitate speculatiile si informatiile neverificate.

Potrivit Unimedia, Vladimir Plahotniuc este divortat si are doi copii care locuiesc de mai multa vreme in Elvetia, unde liderul PD are mai multe proprietati, printre care o vila luxoasa chiar pe malul lacului Geneva.

Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc a decis, vineri, sa se retraga de la guvernare, cedand practic puterea majoritatii ACUM – PSRM. Premierul Maia Sandu a amintit ca va urma o perioada de munca, perioada in care institutiile vor trebui curatate si intarite, iar presedintele Parlamentului de la Chisinau i-a multumit presedintelui Klaus Iohannis pentru sustinerea noului Guvern.

Vineri seara, presa din Republica Moldova a semnalat un trafic crescut de avioane private pe aeroportul din Chisinau: trei avioane private au aterizat, in a doua parte a zilei, doua din Turcia – unul din Dalaman si altul din Istanbul si cinci avioane private au decolat dupa anuntul facut de partidul lui Plahotniuc.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago