Start penibil al vizitei lui Dancila in SUA. Premierul a infratit New Jersey cu Sectorul 1 si promite linie aeriana directa Bucuresti-New Jersey

news

Prima intalnire a Vioricai Dancial in SUA incepe mai mult decat penibil. Ea s-a intalnit cu primarul din New Jersey, discutand cu acesta despre posibilitateatea deschiderii unei linii aeriene directe intre intre Bucuresti si New Jersey. In New Jersey traiesc 35.000 de romani.

„In contextul vizitei de lucru in Statele Unite ale Americii, prim-ministrul Viorica Dancila a avut astazi o intrevedere cu primarul orasului Jersey City, Steven Fulop.

In cadrul discutiilor premierul a subliniat oportunitatile economice din domenii esentiale precum energie, infrastructura, economia digitala, agroturism si sanatate, mentionand ca in aceasta guvernare au fost promovate o serie acte normative menite sa imbunatateasca si sa faciliteze modul de desfasurare a afacerilor in tara noastra.

In Jersey City traieste o comunitate importanta de romani, ce numara peste 35.000 de membri.

Anul trecut, a fost semnat un memorandum de infratire intre Jersey City si Sectorul 1 Bucuresti, iar o zona foarte importanta din orasul american va purta numele de Piata Romania. In acest context, prim-ministrul Viorica Dancila i-a oferit primarului Fulop drapelul Romaniei. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe intre Bucuresti si New Jersey. Acest lucru va fi in masura sa contribuie la consolidarea legaturilor dintre Romania si SUA, dar si la cresterea ofertei de rute disponibile pentru rezidentii americani, inclusiv din perspectiva legaturilor in interes de afaceri”, se arata intr-un comunicat la Guvernului.

Astfel de „realizari” sunt mult sub nivelul unui prim-ministru, aceste subiecte ar fi trebuit sa fie discutate de oficiali cu rang similar din Romania. Mai mult, primarul New Jersey, foarte activ pe retelelel sociale, nu a postat nimic despre aceasta intalnire cu premierul Dancila.

Europarlamentarul Siegfried Muresan atrage atentia ca Viorica Dancila, care si-a inceput luni vizita in Statele Unite, nu a fost intampinata de niciun oficial de seama. Dancila a fost bagata in seama la sosire doar de primarul unui oras comparabil cu Pantelimonul.

„Viorica Dancila se afla intr-o vizita in Statele Unite ale Americii. A aterizat la New York. Nu s-a intalnit cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Nu s-a intalnit la New York nici cu guvernatorul statului New York, nici cu primarul general al orasului. A trebuit sa mearga in statul New Jersey, stat invecinat, pentru a o primi cineva. Insa nu a primit-o nici macar guvernatorul statului respectiv, nici macar primarul celui mai mare oras, ci doar primarul celui de-al doilea oras ca populatie.

E ca daca in Romania ar veni in vizita prim-ministrul unei alte tari si nu ar fi primit nici de presedintele Romaniei, nici de prim-ministru, nici de primarul general al capitalei, nici de prefectul capitalei, nici de presedintele Consiliului Judetean Ilfov, nici macar de primarul orasului Voluntari, cel mai mare oras din judetul Ilfov, ci doar de primarul orasului Pantelimon, al doilea oras ca populatie din judetul Ilfov. Ne-am da cu totii seama ca este o problema cu acel prim-ministru”, a subliniat Muresan.

Mai mult despre:

Comentarii: