externe

Statele Unite vor impune noi sanctiuni Iranului, dupa atacul asupra Israelului de sambata trecuta

Statele Unite vor impune noi sanctiuni impotriva Iranului dupa atacul asupra Israelului din weekendul trecut, a anuntat marti Casa Alba, indicand ca „se asteapta” ca aliatii lor sa faca acelasi lucru in curand, scrie AFP, citata de Agerpres.

„In zilele urmatoare, Statele Unite vor impune noi sanctiuni vizand Iranul, printre care impotriva programelor sale de drone si rachete”, corpului Gardienilor Revolutiei si Ministerului sau al Apararii, a detaliat intr-un comunicat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui Joe Biden.

„Aceste noi sanctiuni, impreuna cu alte masuri, vor continua presiunea exercitata asupra Iranului pentru a-si limita si deteriora capacitatile militare”, a adaugat Sullivan.

El a mai indicat ca fortele armate americane se vor concentra pe cresterea nivelului lor de pregatire pentru a face fata unor eventuale noi lovituri cu drone si rachete lansate din Iran.

„Ne asteptam ca aliatii si partenerii nostri sa ne urmeze rapid cu propriile lor sanctiuni”, a subliniat comunicatul Washingtonului, de altfel in desfasurare de partea Bruxellesului.

„Ideea este de a largi regimul (de sanctiuni) existent impotriva dronelor iraniene”, a declarat la randul sau seful diplomatiei UE, Josep Borrell, in urma unei reuniuni extraordinare, prin videoconferinta, a ministrilor de externe ai UE.

Iranul a lansat sute de drone si rachete in directia teritoriului israelian in cursul noptii de sambata spre duminica, ca raspuns la un atac, pe 1 aprilie, asupra anexei consulare a ambasadei Iranului la Damasc, in Siria, atribuit Israelului.

Aproape toate rachetele si dronele au fost distruse inainte de a lovi teritoriul israelian. Acesta a fost primul atac direct al Iranului impotriva Israelului.

Armata israeliana a avertizat marti ca Iranul nu va scapa „nevatamat” din acest atac fara precedent.

„De trei ani, pe langa sanctiunile legate de drone si rachete, Statele Unite au sanctionat peste 600 de persoane si entitati legate de terorism si finantarea terorismului prin regimul iranian” si diferitele miscari legate de acesta in regiune, a precizat Jake Sullivan.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

27 de minute ago

Institutul pentru Studiul Razboiului: armata rusa pregateste o ofensiva masiva pentru luna mai, dar nu a ales inca frontul pe care va ataca

Trupele rusesti au mai multe optiuni tactice pentru viitoarele ofensive in apropiere de Avdiivka, dar…

29 de minute ago

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

2 ore ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

59 de minute ago