externe

SUA insista ca Rusia comite genocid: Vrea sa distruga Ucraina si populatia sa civila. Ce se intampla nu este un accident

Diplomatia americana a justificat, miercuri, acuzatia de „genocid” facuta cu o zi inainte de Joe Biden impotriva Rusiei, considerand ca fortele ruse doresc sa „distruga Ucraina si populatia sa civila”, relateaza Le Figaro.

Presedintele Statelor Unite a surprins pe toata lumea, marti, spunand ca presedintele rus Vladimir Putin comite „genocid” in Ucraina, recunoscand totodata ca avocatii internationali vor decide acest lucru.

„Cred ca, odata ce vom putea aduna toate dovezile, vom ajunge la aceeasi concluzie ca presedintele Biden, pentru ca ceea ce se intampla pe teren nu este un accident”, a spus la CNN, subsecretarul de stat american Victoria Nuland.

„Este o decizie intentionata a Rusiei si a fortelor sale de a distruge Ucraina si populatia sa civila”, a adaugat ea, potrivit News.ro.

ONU a anuntat, miercuri, „4.521 de victime civile in Ucraina: 1.932 morti si 2.589 raniti”, din 24 februarie, asigurand totusi „ca cifrele reale sunt mult mai mari”. Organizatia Natiunilor Unite a subliniat dificultatea de a obtine informatii din teren si de a verifica evaluarile deja stabilite.

Ministerele Apararii ucrainene si ruse indica in mod regulat numarul soldatilor inamici ucisi, fara ca acest lucru sa poata fi verificat dintr-o sursa independenta, subliniaza AFP.

Kievul a declarat marti ca a ucis 19.600 de soldati rusi de la inceputul invaziei. Moscova, la randul ei, a sustinut pe 25 martie ca a ucis 14.000 de soldati ucraineni intr-o luna.

In ceea ce priveste propriile pierderi militare, cele doua tari sunt mai discrete. Dupa ce a tacut mult timp, Rusia a precizat, pe 25 martie, ca a pierdut 1.351 de soldati de la inceputul razboiului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

6 minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

23 de minute ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

41 de minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

39 de minute ago