SUA: Mama baiatelul in varsta de 6 ani care si-a impuscat invatatoarea, acuzata penal

externe

Mama unui copil de sase ani care si-a impuscat profesoara, la o scoala din statul american Virginia, a fost acuzata penal, potrivit BBC.

Deja Taylor, in varsta de 25 de ani, careia ii apartinea pistolul, a fost acuzata de un mare juriu de neglijarea copilului si de o infractiune mai mica.

Copilul a adus pistolul in rucsac la scoala elementara Richneck din orasul Newport News pe 6 ianuarie si a impuscat-o in mana si in piept pe Abigail Zwerner, o profesoara de 25 de ani, in timpul unei lectii. Femeia a fost grav ranita, dar a supravietuit.

Luni, procurorii au declarat ca Deja Taylor a fost acuzata de neglijare a copilului si o abatere, pentru ca „in mod iresponsabil a lasat o arma de foc incarcata punand in pericol un copil”. Ei au adaugat ca acuzatiile provin dintr-o „investigatie amanuntita” asupra atacului.

Familia declarase ca arma era asigurata. James Elleson, avocatul familiei, a declarat pentru Associated Press ca pistolul se afla in dulapul mamei, pe un raft de sus si ca avea un dispozitiv de blocare.

Autoritatile au spus ca alte acuzatii ar putea fi anuntate pe masura ce un mare juriu special a analizat problemele de securitate la scoala care ar fi permis sa aiba loc atacul.

Profesoara a acuzat oficialii scolii ca au ignorat mai multe avertismente ca baiatul avea o arma in ziua impuscaturii si i-a dat in judecata pentru neglijenta grava.

Oficialii scolii confirmasera anterior ca rucsacul copilului a fost perchezitionat de un membru al personalului de la scoala in ziua impuscaturii, dupa ce s-a raportat ca elevul ar putea avea o arma.

Era putin probabil ca copilul sa fie acuzat in legatura cu atacul, acesta fiind prea mic pentru a intelege sistemul juridic.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: