SUA ofera Ucrainei imprimante 3D pentru a genera piese de schimb pentru echipamentele militare de pe campul de lupta

externe

arme facute la imprimanta, ucraina

Statele Unite au pus la dispozitia Ucrainei imprimante industriale 3D capabile sa tipareasca piese de schimb pentru echipamente militare pe campul de lupta, scrie Meduza.

Acest lucru a fost anuntat de William Laplante, subsecretarul american al Apararii pentru Achizitii si Sustinere, a relatat Vocea Americii.

Potrivit acestuia, fiecare imprimanta este de marimea unui camion. El a precizat ca ucrainenii au fost instruiti cum sa foloseasca imprimantele saptamana trecuta.

Acestea vor contine toate echipamentele necesare pentru scanarea, modelarea si fabricarea pieselor din metale, ceramica si alte materiale compozite. Ideea este de a face procesul cat mai simplu posibil, astfel incat soldatii sau tehnicienii din domeniu sa poata inlocui piesele cu un proces de imprimare 3D, fara a avea nevoie de o multime de cunostinte tehnice.

Prin crearea unor astfel de facilitati de imprimare 3D la fata locului, problemele care apar in situatii de criza pot fi rezolvate cat mai repede posibil si la un cost mai mic. Ceea ce poate dura uneori saptamani sau luni pana la sosirea pieselor de schimb ale uneltelor militare deteriorate, poate fi gata acum in doar cateva ore.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: