externe

SUA: Un barbat inarmat a ucis trei persoane si a ranit alte cinci, apoi s-a sinucis in campusul Universitatii de Stat din Michigan

Un barbat inarmat a deschis focul luni seara la Universitatea de Stat din Michigan, ucigand trei persoane si ranind inca cinci, inainte de a se sinucide in afara campusului, potrivit AP.

Politia a raportat moartea barbatului la patru ore dupa ce au izbucnit impuscaturile, in apropierea a doua cladiri.

„Acesta a fost cu adevarat un cosmar pe care il traim in seara asta”, a spus Chris Rozman, sef adjunct interimar al departamentului de politie din campus.

Sute de ofiteri au verificat campusul East Lansing, la aproximativ 145 de kilometri nord-vest de Detroit, in cautarea suspectului, pe care politia l-a descris ca fiind afro-american, scund, cu pantofi rosii, o jacheta de blugi si sapca.

Rozman a spus ca este prea devreme pentru a sti un motiv si daca barbatul are o anumita afiliere cu universitatea. Numele lui nu a fost dat publicitatii imediat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Sparrow, John Foren, a declarat ca nu are informatii despre starea celor cinci persoane ranite.

Pana la ora 22:15, politia a anuntat ca Berkey, precum si rezidentele din apropiere au fost securizate.

Inainte ca barbatul inarmat sa fie gasit mort, meteorologul WDIV-TV Kim Adams, a carei fiica frecventeaza statul Michigan, le-a spus telespectatorilor teroarea prin care au trecut studentii.

„S-au ascuns intr-o camera cu toate luminile stinse”, a spus Adams. „Telefoanele lor mobile incep sa-si piarda incarcarea bateriei. Nu toti au incarcatoare la ei si pierderea contactului cu lumea exterioara este terifiant intr-o zi normala pentru copiii de facultate, daramite cand exista pe cineva pe care nu l-au prins inca.”

Universitatea are aproximativ 50.000 de studenti. Toate activitatile din campus au fost anulate timp de 48 de ore.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

5 minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

4 ore ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

15 minute ago

„Nu are sens sa ai Rusia la masa”. Ministrul ucrainean de Externe explica de ce Ucraina nu vede rostul invitarii Rusiei la Summitul pentru pace

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a explicat intr-un interviu pentru Foreign Affair ca Ucraina…

25 de minute ago

Prognoza OCDE: Perspective mai bune pentru economia mondiala – dar nu si pentru Germania

OCDE nu se asteapta ca economia Germaniei sa inregistreze o crestere mai puternica pana anul…

24 de minute ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

2 ore ago