„Sunteti zero barat”. Cum s-a certat primarul PNL al Iasiului cu un PSD-ist din Guvern

politica

Secretarul de stat in Ministerul Mediului Bogdan Balaniscu i-a reprosat, vineri, primarului Mihai Chirica ca Iasul poate pierde o finantare de 37 de milioane de lei pentru realizarea unor piste de biciclete, edilul replicandu-i pe un ton vehement ca este „zero barat” si ca a stat prea mult in avion.

Schimbul de replici dintre cei doi s-a petrecut vineri in sedinta Consiliului Local.

Bogdan Balaniscu, care este si liderul filialei municipale Iasi a PSD, a luat cuvantul in sedinta spunand ca Iasiul este printre cele mai poluate orase din tara, dar ca in acelasi timp este in situatia de a pierde finantari europene importante pe mediu pentru ca primaria nu depune la timp proiectele.

„Avem la Ministerul Mediului o oportunitate de finantare despre care tot vorbim de un an legata de pistele pentru biciclete. Riscam ca primaria Iasi sa nu depuna la timp proiectul. Ati tot plimbat traseele pistelor, dar nu vedem nimic concret. Sunt 37 de milioane de lei care pot fi pierdute. Sa nu ajunga Iasiul ca in alte dati cand a ratat diverse proiecte”, a afirmat secretarul de stat Bogdan Balaniscu, citat de news.ro.

Primarul PNL Mihai Chirica l-a intrerupt pe Balaniscu de mai multe ori, cerandu-i acestuia sa prezinte realizarile sale pentru Iasi in calitate de secretar de stat.

„Vad ca ati venit aici sa ne trageti de urechi. Spuneti un singur proiect pentru Iasi pe care l-ati realizat. Vorbiti prostii. Stati prea mult prin avion, sunteti zero barat”, a afirmat pe un ton vehement edilul Mihai Chirica.

Cei doi au continuat polemica timp de cateva minute, cearta fiind intrerupta de consilierii liberali care au cerut sa se revina la ordinea de zi.

Sedinta de consiliu de vineri a avut pe agenda trei hotarari care se refereau la finantari pentru diverse proiecte locale prin PNRR.

Comentarii: