Surpriza, cine este femeia din spatele lui Dancila: „A stat si in spatele lui Ceausescu, a fost membru al CC al PCR”

politica

Viorica Dancila a avut-o in spate, duminica seara, in timp ce facea declaratiile triumfatoare privind intrarea in turul doi al prezidentialelor, pe o fosta activista comunista de prim-rang. Aceasta se numeste Maria Lazar si a fost membra a Comitetului Central al PCR. 

Maria Lazar, in varsta de 80 de ani, este o veche activista PSD, ocupand in acest moment functia de membru in colegiul director al Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD). In 2018, ea a votat pentru sanctionarea cu amenda a presedintelui Klaus Iohannis, pentru pentru ca a folosit sintagma „penali” la adresa liderilor PSD.

Maria Lazar este insa o si mai veche activista comunista.

„In spatele Doamnei Dancila (in rosu) este doamna Maria Lazar, nascuta in 1939, intrata in PSD pe la sfarsitul anilor 90 pe filiera PSM (Partidul Socialist al Muncii).

Ultimul om politic important in spatele caruia a fost prezenta la TV doamna Lazar a fost Nicolae Ceausescu, la Congresul al XIV-lea al PCR, acum 30 de ani, dansa fiind membra a Comitetului Central al PCR. Asta pentru cine avea vreun dubiu ca PSD-ul nu este urmasul Partidului Comunist Roman”, a scris David Oprea pe Facebook.

Potrivit publicatiei Opinia din Buzau, Maria Lazar a fost secretar cu propaganda al Comitetului Judetean de Partid Buzau.

Maria Lazar este la baza muncitoare textilista, promovata, in perioada comunista, in diverse functii de partid si de stat dupa ce a absolvit cursurile Academiei „Stefan Gheorghiu”. Ea a fost secretar cu propaganda al Comitetului Judetean de Partid Buzau, vicepresedinte si prim-vicepresedinte al Consiliului Popular Judetean Buzau.

Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989 dispare din viata publica, pentru a reaparea odata cu infiintarea, de catre un fost prim-ministru al regimului comunist, Ilie Verdet, a Partidului Socialist al Muncii. Ea a ocupat functia de vicepresedinte national, in perioada 1991-1995. Paraseste PSM pentru a se inscrie in Partidul Socialist, condus de Tudor Mohora, unde devine tot vicepresedinte national, intre anii 1995 si 2000. Ajunge in Partidul Democratiei Sociale din Romania (actualul Partid Social Democrat) in urma fuziunii prin absorbtie PDSR-PS, iar in legislatura 2000-2004 a ajuns deputat PDSR/PSD de Galati.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: