news

Surpriza lui Tudorel Toader pentru borfasii din PSD-ALDE. Ministrul Justitiei propune un prag pentru abuzul in serviciu care le strica planurile

Comisia parlamentara speciala condusa de Florin Iordache a inceput, joi dimineata, dezbaterile privind modificarea Codului Penal, unul dintre cele mai importante articole ce urmeaza a fi modificate fiind cel referitor la abuzul in serviciu.

Conform documentelor aflate pe masa comisiei speciale, Ministerul Justitiei a propus ca prag minim pentru abuzul in serviciu salariul minim pe economie (1.900 lei brut), informeaza ziare.com. In schimb, deputatul PSD Catalin Radulescu a propus un prag de 200.000 de lei.

Articolul 297 urmeaza sa fie discutat in aceasta dupa-amiaza, dupa cele premergatoare, referitoare la legea penala mai favorabila si la savarsirea unei fapte cu intentie.

PSD a mai propus si scaderea limitelor de pedeapsa. In acest moment intervalul este 2-7 ani, iar PSD propune intervalul de pedeapsa de 1-5 ani.

In acest moment, art 297 din Codul Penal, referitor la abuzul in serviciu, nu prevede niciun prag. Sesizata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica, CCR a decis anul trecut ca „revine legiuitorului sarcina de a reglementa valoarea pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de abuz in serviciu”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

11 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago