SURPRIZA uriasa. Serviciile secrete ale Turciei au identificat care TARA a sponsorizat lovitura de stat

externe

Surse apropiate de serviciile secrete ale Turciei au dezvaluit publicatiei Middle East Eye ca guvernul din Emiratele Arabe Unite a colaborat strans cu cei care au organizat lovitura de stat. Oficialii din Emirate s-au folosit de un fost lider palestinian, Mohammed Dahlan, pentru a-i finanta pe pucisti.

Dahlan este acuzat ca a transferat bani catre militarii pucisti din Turcia cu cateva saptamani inainte de lovitura de stat, fiind folosit si ca om de legatura intre Emirate Arabe Unite si clericul Fethullah Gulen.

In timpul noptii de 15 iulie, cand a avut loc tentativa de puci, posturile de televiziune cu sediul in Dubai, cum ar fi Sky News Arabic si Al Arabiya, au anuntat ca lovitura de stat a avut succes. La un moment dat, posturile au difuzat o stire conform careia Erdogan a fugit din tara.

Guvernului din Emiratele Arabe Unite i-au trebuit 16 ore, o ora dupa cel din Arabia Saudita, pentru a condamna puciul si a-si arata sprijinul pentru „presedintele legitim” al Turciei. Apoi, guvernul din Emirate ar fi lansat o operatiune de a se distanta de Dahlan, care de altfel a fost nevoit sa paraseasca tara. Se presupune ca acum este in Egipt.

Dahlan a fost lider al Fatah, partid palestinian. El are stranse legaturi cu printul mostenitor de la Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-Nahyan.

UAE-PALESTINIAN-POLTICIS-DAHLAN

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: