SURSE A inceput debarcarea din Guvern a ministrilor apropiati lui Tudose si care „ar fi mintit”

politica

Potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro PSD a inceput deja conturarea Guvernului Dancila, modificari aparand nu doar la nivelul portofoliilor ministeriale, ci si la nivelele inferiroare, urmand sa fie schimbati si secretari de stat, precum si subsecretari numiti in timpul guvernarii Tudose.

In ciuda faptului ca liderii PSD au anuntat ca noul Guvern va fi configurat la sedinta CEX al PSD de luni, 22 ianuarie, jocurile au inceput deja sa se dea in biroul lui Liviu Dragnea, pe unde au trecut mai importanti lideri PSD, sustin surse din PSD citate de stiripesurse.ro. Primii vizati sunt ministrii care „au mintit”, dupa cum insusi Dragnea declara in conferinta de presa de luni, fara sa dea nume. Potrivit surselor din partid, toti apropiatii lui Tudose vor fi inlaturati din Guvern.

Schimbarile nu se vor limita insa la ministri. Potrivit surselor din partid, o ampla actiune de „epurare” va avea loc si in esaloanele 2, 3 si chiar mai jos. Vor fi schimbati secretarii de stat adusi de ministrii care vor pleca, subsecretarii de stat si mai departe, pana la membri ai consiliilor de administratie. Cu functii in esaloanele inferioare ar putea fi rasplatiti si oameni din UDMR.

Potrivit acelorasi surse urmatorii ministri ar putea fi schimbati din functie: Ecaterina Andronescu la Educatie, in locul lui Liviu Pop, Rodica Nassar la Sanatate, in locul lui Florian Bodog, posibil Eugen Teodorovici la Finante, in locul lui Ionut Misa. Lista ministrilor care vor pleca, din motive politice, fara sa fie cunoscuti inca inlocuitorii, este completata de Marcel Ciolacu (vicepremier), Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism), Gabriel Petrea (Dialog Social), Lucian Romascanu (Cultura), Marius Nica (Fonduri Europene). Alte schimbari posibile sunt la Cercetare si la Economie, Tineret si Sport.

Ministrii care au locul asigura sunt: Petre Daea (Agricultura), Lia Olguta Vasilescu (Munca), Paul Stanescu (Dezvoltare), Mihai Fifor (Aparare), Carmen Dan (Interne), Victor Negrescu (Afaceri Europene) si Ilan Laufer (Mediul de Afaceri), informeaza aceleasi surse.

Ministrii ALDE isi vor pastra portofoliile, inclusiv Gratiela Gabrilescu (Mediu), in ciuda unui conflict recent cu Tariceanu. Astfel, Teodor Melescanu (Externe), Toma Petcu (Energie) si Viorel Ilie (Relatia cu Parlamentul) se vor regasi si in Cabinetul Dancila. ALDE a insistat pentru mentinerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justitiei, desi acesta este neafiliat politic si ocupa un loc al PSD in Guvern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , , , ,


loading...

Comentarii: