externe

Sute de studenti straini fug din Republica Kargaza dupa ce o multime furioasa i-a atacat in camine

Studenti din Pakistan si din alte tari asiatice parasesc Republica Kargaza cu sutele, dupa ce o multime furioasa le-a atacat caminele luna aceasta, desi unii spera sa se intoarca cand situatia se va calma, potrivit Reuters.

Sute de tineri kargazi au luat cu asalt un camin din capitala Bishkek la primele ore ale zilei de 17 mai si au atacat studenti straini din cauza unei incaierari care a avut loc intre mai multi barbati kargazi si straini cu cateva zile mai devreme.

Politia, desi prezenta, nu a putut opri violentele.

„Ne-au invadat caminul. A fost un moment terifiant pentru noi toti, a fost cel mai rau cosmar”, a spus Imran Yousaf, patolog la Universitatea Internationala din Republica Kargaza.

El a spus ca, in ciuda incercarilor studentilor de a baricada intrarile si de a se ascunde, atacatorii au batut si agresat mai multi studenti, inclusiv cateva femei.

Guvernul pakistanez a aranjat zboruri suplimentare zilnice din Bishkek si multi studenti se intorc acasa, cel putin temporar.

Scolile de medicina din republica au devenit populare in ultimele decenii printre medicii aspiranti din India, Pakistan si alte tari asiatice si arabe, in parte datorita taxelor si cheltuielilor de trai relativ accesibile.

Guvernul kargaz a cautat sa linisteasca temerile studentilor straini si a avut intalniri cu liderii acestora, a spus Yousaf, care si-a exprimat speranta ca studentii care pleaca se vor intoarce in cateva luni. Politia a retinut peste zece dintre presupusii atacatori.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

7 minute ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

57 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

O oră ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

2 ore ago

Cum au salvat americanii un echipaj al unei nave grecesti atacata de rebelii Houthi. Un elicopter militar i-a transportat pe USS Philippine – Video

Comandamentul Central al Fortelor Navale ale SUA (NAV) a anuntat ca a salvat echipajul cargoului…

31 de minute ago