politica

Tariceanu ii face prosti pe colegii lui din ALDE Europa: „Nu stiu despre ce au votat in realitate”

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca europarlamentarii ALDE Europa, care au votat intr-o proportie covarsitoarea in favoarea rezolutiei legata de statul de drept din Romania, de fapt nu stiu pentru ce au ridicat mana.

„Voi trimite colegilor mei liberali, din grupul ALDE, o scrisoare in care le impartasesc dezamagirea fata de continutul rezolutiei din Parlamentul European si fata de modul in care a fost votata. Intre timp am primit informatii din cadrul grupului ALDE si aceste informatii imi intaresc convingerea ca foarte multi din cei care au votat nu stiau despre ce e vorba in realitate. Sunt colegi de buna credinta care au inceput sa isi puna intrebari serioase in legatura cu formulele care par sa reprezinte o critica la adresa Romaniei in ceea ce priveste statul de drept”, a declarat, joi, Tariceanu.

Din grupul european ALDE, 50 de eurodeputati au votat pentru rezolutie, inclusiv liderul grupului, Guy Verhofstadt si presedintele Alde Party, Hans van Baalen.

Impotriva rezolutiei au votat doar 7 membri au grupului european ALDE, din care 3 romani: Norica Nicolai, Renate Weber (ambele de la ALDE Romania, partidul lui Tariceanu) si Mircea Diaconu. Impotriva rezolutiei a votat si europarlamentarul Ramona Manescu. Ea figureaza inca pe lista de vot ca fiind din partea Partidului Popular European (PPE), insa in luna august a demisionat din PNL si s-a inscris in partidul ALDE, al lui Calin Popescu Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago