Tariceanu isi bate joc de Comisia Europeana, dupa ce oficialii UE au sanctionat atacurile impotriva justitiei: „Parca a coborat Dumnezeu pe pamant”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca rapoartele Comisiei Europene sunt ca atunci cand “Dumnezeu a coborat pe pamant si ne pune in fata unei situatii in care nu mai avem alta iesire”. El a reamintit de protocoalele dintre SRI si alte institutii de forta, spunand ca in Romania s-a dezvoltat “o cangrena uriasa, un putregai in domeniul justitiei”.

“Aceste rapoarte anuale pe care le face CE, ce impact au in alte tari? In Romania, cand apare raportul CE e ca si cand Dumnezeu a coborat pe pamant si ne pune pe noi, muritorii de rand, in fata unei situatii in care nu mai avem alta iesire decat sa ne aliniem la Dumnezeu”, a spus Tariceanu, la Parlament, citat de news.ro.

El a reamintit despre protocoalele dintre SRI si institutiile de forta din tara, afirmand ca s-a dezvoltat “o cangrena uriasa, un putregai urias in domeniul justitiei”.

“Constat, din alte domenii, si ma refer la MCV – care functioneaza de peste 10 ani in Romania – avand drept scop consolidarea justitiei prin cele patru borne care au fost stabilite, care dupa aceea au fost deplasate si, in tot acest timp, ce s-a intamplat in Romania? S-a dezvoltat o cangrena uriasa, un putregai urias in domeniul justitiei. Ma refer la protocoalele secrete dintre SRI si ICCJ, CSM, DNA. N-am observat in niciunul dintre rapoartele MCV nici cea mai mica preocupare in pofida semnalelor pe care le-am tras si eu, si altii si din presa, cu privire la abuzurile si excesele din justitie. Pana la urma, ce am constatat? Ca se incearca, totusi, e un demers pe care il vedem cu totii, pe care il intreprindem la nivelul Parlamentului, il intreprinde presa independenta de a scoate la iveala toate aceste grave ilegalitati si a le corecta, fara ajutorul nimanui. Prin urmare, eu cred ca Guvernul, societatea este capabila sa isi rezolve problemele, fara sa fie nevoie de indrumari”, a afirmat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: