Tariceanu nu se potoleste si ataca din nou multinationalele: „Nu putem fi dusi de nas”

politica

Calin Popescu Tariceanu reia atacaurile la adresa multinationalelor, pe care le acuza de aceasta data ca dau prea putini bani la bugetul de stat.

Intr-un interviu acordat Digi 24, Tariceanu a sustinut ca, in timp ce guvernele Romaniei au acordat subventii importante firmelor straine care activeaza in tara noastra, unele dintre acestea au transferat profitul catre companiile-mama, Romania beneficiind doar de o proportie mica din profit.

„In acest moment, ponderea companiilor straine in economia romaneasca, in functie de marimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele romanesti. Cand ne uitam insa la contributia lor, provenita din impozitul pe profit, o sa vedem ca este de trei ori mai mica decat a companiilor romanesti. In foarte multe locuri se pune aceasta problema a gasirii unei solutii care sa faca sa profite si tara in care se desfasoara activitatile economice”, a spus Tariceanu.

Co-presedintele ALDE a mai acuzat ca guvernele Romaniei, inclusiv al sau, au acordat ajutoare importante, subventii, firmelor care activeaza in Romania pornind de la premiza ca va fi un „win win game”.

„Vrem sa vedem si din partea lor acelasi comportament. (…) Nu e un atac la adresa lor, dar nici nu putem sa fim considerati ca nu vedem si putem fi dusi de nas”, a tinut sa declare Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: