Categories: politica

Tariceanu, paralel cu realitatea. In timp ce Guvernul PSD-ALDE sta sa crape, seful Senatului este obsedat tot de Iohannis: „Acesta este principalul esec al mandatului sau”

In timp ce PSD este zguduit de un conflict care ar putea arunca in aer guvernarea PSD-ALDE, presedintele ALDE este ocupat sa se rafuiasca tot cu Klaus Iohannis.

Intr-un mesaj dat publicitatii joi, Tariceanu il ataca din nou pe Iohannis, sustinand ca este beneficiar al „statului paralel”. El spune ca presedintele „se face ca ploua” in ce priveste „influenta nefasta a sistemului paralel de putere asupra justitiei”.

„Presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa ia macar acum, in al 24-lea ceas, o pozitie fara echivoc referitoare la influenta nefasta a sistemului paralel de putere asupra justitiei. Astazi, am urmarit cu interes dezbaterile de la CSM cu privire la magistratii acoperiti si salut curajul de a pune pe masa aceasta problema majora nu doar pentru justitie, dar si pentru democratia din Romania. Suntem in situatia in care presa prezinta informatii despre influenta nefasta a sistemului paralel, organizatii ale magistratilor cer explicatii, iar in CSM se spun unele lucruri; numai presedintele Iohannis, pentru a folosi o expresie bine-cunoscuta, pe mai departe ‘se face ca ploua’. In orice stat democratic, presedintele ar lua atitudine.

Adevarul este ca lui Klaus Iohannis i s-au solicitat pozitii publice pe aceasta problema pe tot parcursul mandatului sau. Acum doi ani, in ianuarie 2016, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) ii solicita sa faca lumina in problema magistratilor acoperiti.

Presedintele a refuzat atunci si in multe alte randuri. Acum cateva luni, Klaus Iohannis afirma ca ‘povestea cu statul paralel este o gluma destul de proasta’. Toate aceste taceri sau replici nepotrivite pentru un sef de stat definesc principalul esec al mandatului presedintelui Iohannis si il deconspira ca om al sistemului paralel, de care vrea sa beneficieze pentru a castiga inca cinci ani la Cotroceni.

Principala evaluare pe care romanii o vor face mandatului presedintelui Iohannis este daca a preferat o pozitie distanta si calduta de avocat si beneficiar al sistemului paralel de putere sau a avut curajul, fie si in al 24-lea ceas, sa ia atitudine fata de manifestarile anti-democratice ale acestui sistem”, este mesajul transmis de Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Curtea Penala Internationala de la Haga ar putea emite un mandat de arestare pe numele premierului israelian Beniamin Netanyahu, pentru crime de razboi

Oficialii israelieni se tem tot mai mult ca instanta juridica suprema de pe glob, Curtea…

11 minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

O oră ago

Un bucurestean a castigat Marele Premiu la 6 din 49, in valoare de peste 3,5 milioane de lei, cu un bilet pe care a dat 10 lei si 50 de bani

 Un bucurestean sau o bucuresteanca (inca nu i se cunoaste identitatea) a castigat ieri marele…

13 minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

2 ore ago

ISW: Este putin probabil ca Rusia sa obtina castiguri semnificative pe termen scurt in apropiere de Avdiivka, in ciuda retragerii limitate a Ucrainei

Este putin probabil ca fortele rusesti sa realizeze o "patrundere semnificativa din punct de vedere…

32 de minute ago