Tariceanu si-a anuntat candidatura la Presedintie. Spune ca 90% dintre simpatizantii PSD vor sa il voteze

politica

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti, dupa sedinta conducerii ALDE, ca va candida la Presedintia Romaniei. El i-a transmis lui Dancila ca 90% dintre simpatizantii PSD il sustin pentru aceasta functie.

„Vom hotari separat sau impreuna despre candidatura separat sau conditiile optim de candidatura comuna. ALDE, ca formatiune de factura liberala isi propune sa reprezinte electoratul de factura liberala la aceste alegeri. Apartenenta la acest partid ma obliga sa reprezint printr-o candidatura acest partid.

Am discutat in repetate randuri si doamna Dancila a declarat ca si ei fac o evaluare pe baza sondajelor in care masoara diferite candidaturi. In sondajul pe care noi le-am facut, doamna Dancila nu e inclusa, a declratat foarte clar ca nu doreste sa candideze la prezidentiale. In ceea ce ma priveste, exista o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar sustine”, a declarat Tariceanu.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din toamna va avea loc in 3 august, anunta secretarul general al partidului, Mihai Fifor.

Pana acum si-au anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale presedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, deputatul Liviu Plesoianu, senatorul Serban Nicolae. De asemenea, Calin Popescu Tariceanu ar mai dori sa fie candidatul coalitiei la alegerile prezidentiale.

Romania TV, post de propaganda al PSD, anunta ca Viorica Dancila il sustine pe Eugen Teodorovici pentru a deveni candidat al PSD la alegerile prezidentiale.

Surse din PSD citate de Romania TV anunta ca turneul celor doi in teritoriu are ca scop strangerea de semnaturi de la organizatii in vederea sprijinirii candidaturii lui Eugen Teodorovici la alegerile prezidentiale.

De altfel, Teodorovici s-a afisat la sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de Viorica Dancila, cu un tricou pe care avea inscriptionat sloganul sau de campanie: #insistpentruRomania.

Mai mult despre:


Comentarii: