externe

Tarile G7 vor sa „confiste” Rusiei 300 de miliarde de dolari, in active. Acestea vor finanta apararea si reconstructia Ucrainei

Statele membre ale G7 si-au intensificat eforturile pentru a ajunge la un acord asupra directionarii catre Ucraina a 300 de miliarde de dolari din Banca Centrala Rusa „imobilizata” si alte active suverane, la fel cum propunerile masive de sprijin ale SUA si UE au intampinat rezistenta, dupa cum scrie Financial Times.

Astfel de active ar putea finanta apararea Ucrainei si eventuala reconstructie si ar putea incuraja incetarea invaziei ruse la scara larga de 21 de luni, sugereaza unii oficiali.

„Membrii G7 si alte state afectate in mod special ar putea confisca activele suverane ale Rusiei ca o contramasura, pentru a determina Rusia sa puna capat agresiunii”, a declarat Financial Times, citat intr-un document de discutie al SUA, difuzat in comitetele G7.

Statele Unite, care anterior nu au sustinut public ideea confiscarii bunurilor, le-au spus aliatilor sai din G7 ca au gasit fondurile pentru a sechestra bunurile „in conformitate cu dreptul international”.

Documentul G7 sugereaza ca invazia Ucrainei de catre Rusia deschide o „oportunitate legitima” de a folosi confiscarea bunurilor ca „raspuns legitim la statele care au fost grav afectate de incalcarea dreptului international de catre Rusia”.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

5 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

5 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

O oră ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

5 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

5 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

5 ore ago