life

Tehnologia – baza viitorului omenirii!

Omenirea se dovedeste pe zi ce trece mai dependenta de tehnologie, peste 5.07 de miliarde de oameni fiind conectati zilnic la un dispozitiv dotat cu internet. Din moment ce peste 63.5% din populatia Terrei nu isi concepe viata fara un terminal inteligent, iar industria tehnologia a atins la nivel global incasari de 5 trilioane de dolari, acest domeniu le ofera tinerilor absolventi cele mai bune oportunitati de cariera.

Aptitudinile de dezvoltare software, web sau design UX sunt din ce in ce mai necesare in ziua de astazi. Mai ales ca pana si platformele de iGaming de top, precum https://verdecasino.com/ro, au luat locul cazinourilor si salilor de jocuri terestre. Domeniul informatiei si tehnologiei informatiei le ofera celor interesati salarii foarte mari si posibilitatea avansarii la locul de munca. Care sunt cele mai atractive oportunitati de cariera in acest domeniu in 2023?

Care sunt oportunitatile de cariera in IT si informatica?

La nivel global, in 2023, cele mai bune oportunitati de a avansa din punct de vedere profesional si de a beneficia de o salarizare de top o prezinta urmatoarele locuri de munca:

Dezvoltator software

Arhitect de sistem

Dezvoltator aplicatii mobile

Inginer AI

Dezvoltator Web

Inginer hardware pentru calculatoare

Project Manager IT

Designer UX

Analist securitate cibernetica

Dezvoltator de jocuri video

Toate aceste oportunitati de cariera presupun abilitati pe masura, insa si remuneratia este una care depaseste salarizarea din multe alte domenii de activitate. Cel mai mare salariu va fi incasat de catre inginerul AI, care poate primi peste 144.000 de dolari anual. La polul opus se afla dezvoltatorul de jocuri video, care va incasa numai 65.000 de dolari de-a lungul unui an.

Managerul de proiecte IT va beneficia de un salariu consistent, a carei valoare este de 142.000 de dolari. La mica distanta se afla inginerul care se ocupa de hardware-ul pentru calculatoare care va incasa un salariu care este echivalentul a 114.000 de dolari anual. Nici arhitectul de sistem nu sta rau, suma anuala care ii va intra in cont fiind de 109.000 de dolari.

Dezvoltatorul de software va primi suma de 105.000 de dolari pe ani pentru munca prestata, in timp ce un analist din sectorul securitatii cibernetice va fi remunerat cu 98.000 de dolari in cursul unui an. Designeul UX va beneficia de un salariu care se ridica la suma de 74.000 de dolari pe an, iar dezvoltatorul web va incasa echivalentul a 69.000 de dolari.

Salariile pe care le poti incasa in domeniul IT in 2023

Industria tehnologiei le ofera celor care isi doresc salarii ce depasesc 100.000 de dolari numeroase oportunitati de cariera in 2023. Lista celor mai bine platite locuri de munca in acest domeniu vine cu o suita de meserii care sunt la mare cautare atat in Romania, cat (mai ales) in restul lumii.

Inginer IT fiabilitatea site-urilor – pana la 200.000 de dolari

Manager securitatea informatiilor – 155.000 de dolari

Inginer blockchain – 150.000 de dolari

Cercetator de date – 150.000 de dolari

Inginer DevOps – 140.000 de dolari

Inginer Big Data – 140.000 de dolari

Arhitect IoT (Internet of Things) – 130.000 de dolari

Manager operatiuni de dezvoltare – pana la 125.000 de dolari

Pana in anul 2029, previziunile specialistilor din sectorul financiar indica posibilitati de crestere salariala pentru mare parte dintre cei care lucreaza in aceasta industrie. Cresterile preconizate variaza intre 5% pentru cei specializati in arhitectura retelelor de calculatoare si 31% in cazul persoanelor care activeaza in sectorul securitatii cibernetice.

De asemenea, segmentul dezvoltatorilor de software va inregistra o crestere a nivelului de salarizare cu 22%. Cercetatorii din sectorul de research IT vor beneficia de o majorare a salariilor cu 15%, in timp ce administratorii bazelor de date vor primi un spor de 10% pana in 2029. La polul opus, segmentul care va inregistra o scadere a nivelului salarial, este reprezentat de programatori (-9%).

De ce sunt atat de marile salariile in domeniul IT?

Avand in vedere faptul ca tehnologia a devenit parte integranta a existentei umane, aceste servicii sunt mai mult decat necesare, ceea ce inseamna un nivel foarte crescut al cererii si o oferta scazuta. Pachetele salariale atractive dublate de multe alte facilitati la nivel de sanatate, transport si cazare reprezinta una dintre principale caracteristici de negociere dintre angajator si specialistul in IT.

Departamentul de tehnologie a devenit o piesa centrala in cadrul structurii multor companii. Buna functionare a unei societati bazate pe IT implica prezenta unui personal capabil sa rezolve orice problema inainte ca aceasta sa devina prea costisitoare pentru companie (de exemplu, intreuperea serviciilor Meta pentru 6 ore a echivalat cu pierderi de 60 de milioane de dolari pentru societate).

Astfel de angajati se dovedesc esentiali in functionarea unei companii. Faptul ca activitatea lor presupune o pregatire profesionala de top, precum si capacitatea de a-si imbunatati abilitatile pe masura ce tehnologia se schimba conduce la obtinerea unor salarii foarte mari pentru acesti angajati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: salarii it

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago