news

Televiziunea infractorilor. Inca un invitat de seama al Antena 3 a fost retinut de procurori

Doi barbati din comuna Redea au fost retinuti, joi dupa-amiaza, pentru evaziune fiscala si folosirea cu rea-credinta a creditului unei societati pentru a favoriza o alta societate, iar unul dintre ei este Remus Radoi, implicat in cazul Caracal.

„In aceasta dupa-amiaza, politisti din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Craiova au retinut pentru 24 de ore doi barbati, de 34 si 42 de ani, din comuna Redea, judetul Olt, cercetati intr-o cauza aflata sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea-credinta a creditului unei societati pentru a favoriza o alta societate. In fapt, cei in cauza, in calitate de administratori ai unei societati comerciale specializata in activitati de paza si protectie, in perioada ianuarie 2016 – august 2019, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, ar fi asigurat declararea si inregistrarea in evidenta contabila de achizitii nereale, de la mai multe societati furnizoare, in baza carora a fost dedus nelegal TVA, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale in suma de 245.937 de lei”, a informat IPJ Dolj, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in perioada 2018-2019, cei doi ar fi folosit resursele financiare ale societatii intr-un scop contrar intereselor acesteia, si anume, pentru a favoriza o alta societate pe care o administrau, producand astfel un prejudiciu de 459.735 de lei.

Unul dintre cei doi este, potrivit unor surse judiciare citat de Agerpres, Remus Radoi, cunoscut din cazul Caracal, care administra doua firme de paza la care ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe pentru gasirea Alexandrei Macesanu. Radoi a fost invitat deseori, anul trecut, la Antena 3 pentru a comenta cazul Caracal.

Politisti din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, efectueaza joi seara alte sapte perchezitii domiciliare, in judetul Olt, intr-o alta cauza, din domeniul achizitiilor publice, in care sunt cercetate aceleasi persoane.

Activitatea a beneficiat de suportul D.O.S. – I.G.P.R si B.O.S. Craiova si de sprijinul unei grupe de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.

Remus Radoi a fost retinut pentru 24 de ore si in luna martie a acestui an, dupa ce a fost depistat de politisti pentru a doua oara intr-o luna conducand autoturismul, desi avea permisul suspendat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: remus radoi

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago