Tendintele dictatoriale ale lui Dragnea, atacate dur chiar de un europarlamentar ALDE: „Vrea sa puna lacat pe gura celor care critica guvernul”

politica

Europarlamentarul ALDE Renate Weber critica dur intentiile lui Liviu Dragnea de a adopta o lege de pedespsire a celor care „isi defaimeaza tara” in strainatate. Weber spune ca o astfel de le reprezinta o „formula prin care se doreste sa se puna lacat pe gura celor care critica guvernele”.

„‘Defaimarea tarii si a natiunii’ a fost visul de aur al mai multor guvernanti. O formula prin care s-ar fi dorit sa se puna lacat pe gura celor care criticau guvernele. La un moment dat a fost chiar o infractiune in codul penal, din fericire, dezincriminata ulterior, dar tentative de a o reintroduce au tot existat. Mai nou, presedintele PSD considera ca trebuie pedepsiti cei care ‘vorbesc tara de rau’ in afara ei, dar cum ramane cu cei care ‘o vorbesc’ in interior daca tot?

Sunt prima care ma infurii atunci cand se minte la adresa Romaniei, batalia politica fiind justificarea pentru a face tara asta praf si pulbere, dar nu mi-ar trece niciodata prin minte sa interzic cuiva sa se exprime asa cum ii dicteaza constiinta. Dimpotriva, m-am batut si o sa ma bat in continuare cu oricine pentru a avea dreptul neingradit de a se exprima. In cazul politicienilor singura sanctiune admisibila este votul electoratului!

Domnule Dragnea, minciunile si exagerarile spuse de unii si de altii la adresa Romaniei trebuie contracarate intr-un singur fel, daca e posibil: cu realitatea de acasa! Adica printr-o buna guvernare, prin masuri pentru un trai decent, prin masuri pentru respectarea drepturilor omului de catre toate autoritatile, printr-un stat de drept functional, inclusiv prin respectarea separatiei puterilor, daca toate acestea exista!”, a scris Weber pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la Romania TV, ca a vorbit cu mai multi colegi pentru a lucra la o lege care „sa dea posibilitatea statului roman sa sanctioneze defaimarea”. El spune ca oameni ca Monica Macovei si alti europarlamentari care „mint si defaimeaza despre propria tara” aduc deservicii.

”Am vorbit cu mai multi colegi si am convenit sa lucram la o lege, nu stiu daca e nevoie de o legislatie, la o lege care sa reglementeze sau sa dea posibilitatea statului roman sa sanctioneze aceste lucruri, pentru ca acesti oameni – gen Monica Macovei si alti europarlamentari care mint despre propria tara, care defaimeaza propria tara – aduc foarte multe deservicii si noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect si nu castigam absolut nimic. Am spus ca trebuie sa facem o lege care sa dea dreptul statului roman sa corecteze aceste lucruri. Nu stiu acum cum, dar in alte tari poate exista asa ceva. Nu poti sa stai indiferent si inactiv. Vi se pare bine ca despre tara noastra sa se vorbeasca, folosind minciuni, atat de rau? Sa se spuna lucruri mincinoase? Eu nu vorbesc de infractiune, dar cineva trebuie sa plateasca. Sigur ca intra la libera exprimare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa defaimezi”, a declarat Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: