Tensiuni tot mai acute in PSD. Tudose are de gand sa-i dea afara din guvern pe oamenii lui Liviu Dragnea

news

Surse din PSD, citate de Antena 3, anunta ca o alta cauza a scandalului urias care agita PSD in aceste momente este intentia lui Tudose de a remania guvernul. Premierul ar dori sa scape de ministrii care sunt considerati „oamenii lui Dragnea”.

„Tudose are de gand sa remanieze guvernul, el urmarid sa ii schimbe pe ministrii apropiati de Dragnea”, a anuntat un reporter Antena 3, citand surse din PSD.

O alta miza majora in acest scandal este postul de secretar general al Guvernului, o functie extrem de importanta si de influenta. Actualul ocupant, Mihai Busuioc, va fi trimis de Dragnea sa ocupe sefia Curtii de Conturi, iar seful PSD vrea sa aduca in locul acestuia un alt apropiat al sau. Se pare ca Tudose nu este de acord.

Subiectul remanierii a fost abordat, luni, de catre seful PSD. Dragnea a afirmat ca seful Executivului are toate parghiile necesare pentru a evalua activitatea unui ministru.

Intrebat cum vede viitorul in Guvern al lui Liviu Pop, Dragnea a replicat: „Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred ca procedura corecta este urmatoarea: premierul are toate parghiile necesare sa faca evaluarea fiecarui ministru si, asa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este si procedura inversa, de deznumire. Poate sa propuna in partid orice idee de remaniere, discutam in partid, discutam si cu colegii nostri din Alianta, de la ALDE. (…) Nu sunt comentator. Decizia trebuie sa fie in urma unei propuneri a primului ministru. E foarte simplu. (…) E vorba de oportunitatea unor remanieri. In momentul in care primul ministru are argumente serioase, partidul este obligat sa analizeze”.

Liviu Dragnea a mai spus ca, la partid, Comisia care se ocupa de evaluarea ministrilor lucreaza in continuare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: