Teodorovici anunta ca va candida la prezidentiale: „Niciodata nu m-am gandit sa fac ceva pentru mine, sunt pe acest pamant pentru a face pentru ceilalti”

politica

Fostul ministru PSD de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat luni ca va candida la alegerile prezidentiale.

„Am spus ca asa e corect, ca un politician care crede ca poate face pentru cei din jurul sau sa isi doreasca o functie cat mai sus ca sa poata face bine pentru cat mai multi dintre romani.

Pentru ca altfel, daca te opresti, inseamna ca e o zona de confort, in care te multumesti si ca nu esti acel politician de care tara are nevoie.

Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse in derizoriu pentru ca clasa politica in general – din care si eu am facut parte, nu ma dezic, nu ma ascund – a facut astfel de gesturi pentru ca dadeau bine in fata romanilor, spun ce vor romanii sa auda, in mare parte, si atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse in derizoriu”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici la Aleph News.

„Niciodata nu m-am gandit sa fac ceva pentru mine, cu exceptia ultimilor 2 ani de zile cand am trecut in zona privata si ma gandesc la mine. Dar am un gust amar pentru ca imi doresc foarte mult si simt ca de-asta sunt pe acest pamant, pentru a face pentru ceilalti si de-asta as opta pentru cea mai inalta functie in stat si nu cred, ci sper din toata inima ca toti politicienii care pot sa conduca tara aceasta sa isi doreasca si sa se inscrie in cursa din 2024. Asa ar fi corect pentru romani”, a mai spus Teodorovici.

El a explicat apoi de ce se crede potrivit sa fie presedinte.

„Toti acesti multi ani din spate sau din 1991 pana in prezent de administratie, experienta in intern, in extern (…) Sunt un om asumat. Niciodata nu am sa fug de greseala, am sa imi asum greselile pentru ca asa e normal sa fie si liderii cam asa fac, sa stiti. Lider te nasti, nu te faci. Nu e o aroganta si o lipsa de modestie, e un crez puternic si aceasta credinta in tine nu e o aroganta. Siguranta de sine e foarte importanta la un om ca mine care a avut de-a lungul timpului foarte multe batalii, contre ”, a sustinut Eugen Orlando Teodorovici.

Intrebat daca va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus ca e „o discutie lunga”: „Eu as prefera si mi-as dori foarte mult ca alaturi de mine, daca voi face acest pas, sa fie romanii. Pentru ca romanii in 2024 cred ca vor dori altceva. Cred ca va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – ca sunt pentru primari, pentru consilii judetene, pentru functia inalta in stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: