Teodorovici vrea ca somatiile de plata de la Fisc sa fie si virtuale

news

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, ca, in fiecare an, ANAF cheltuieste zece milioane de euro doar cu plicurile in care trimite prin Posta instiintari contribuabililor si vrea ca acestea sa fie trimise in format electronic, deoarece „nu putem sa tinem o tara pe loc pentru unii sau altii” care nu au Internet.

”Va dau un exemplu, asa, ca timp de cheltuiala care trebuie sa dispara urgent din zona publica. Fiscul stiti ca trimite acele plicuri catre contribuabili. Cheltuiala anuala pe aceasta zona este undeva la zece milioane de euro. Un total nejustificat. Adica putem sa aplicam aici clar o masura care sa duca la evitarea trimiterii prin Posta a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori cei vizati nu le ridica de la Posta. Noi emitem, dar ei nu ridica si atunci este un exemplu mic, dar cumulate cu altele, veti vedea ca sumele sunt foarte mari”, a declarat Teodorovici.

Ministrul a afirmat ca la nivelul Guvernului va fi propus un set de masuri, acestea urmand sa fie comunicate public. De asemenea, Teodorovici spune ca suntem in secolul 21, iar din cauza celor care nu au Internet, „nu putem sa tinem o tara pe loc”

„Va fi un set de propuneri, il discutam la nivelul conducerii Guvernului si vom comunica public toate aceste masuri. Cei care spuneti ca nu au (Internet – n.r.), eu am urmatoarea abordare, repet, suntem in secolul 21, intr-un an destul de avansat. Nu putem sa tinem o tara pe loc pentru unii sau altii. Vom vedea pentru fiecare zona in parte ce se poate face la nivelul administratiei centrale si locale, pentru ca toti cei care sunt contribuabili sa aiba acces, sa poata sa comunice online cel putin cu zona de Fisc”, a continuat acesta.

Intrebat cum va trimite scrisori in format electronic oamenilor din „varful muntelui”, Teodorovici a replicat: ”O sa vedeti ca solutiile vor fi si pentru zonele din varful muntelui. O sa vedeti cat de frumos le asezam in practica”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


Comentarii: