Categories: politica

Teroare in PSD. De frica sa nu-i umileasca Dragnea, pesedistii refuza sa mai faca parte din guvern: „Nu vreau sa fiu ministru al Apararii”

Deputatul social-democrat Mihai Weber a declarat luni ca, in acest moment, nu considera oportun sa ocupe functia de ministru al Apararii Nationale, argumentand ca este implicat in mai multe proiecte politice, atat in organizatia PSD Gorj, cat si in Parlament.

„In ultimele zile s-a vehiculat, in mass-media, ca as figura pe lista PSD ca propunere pentru functia de ministru al Apararii. Evident ca o astfel de propunere m-ar onora, insa, pentru a pune capat acestor speculatii, tin sa precizez ca, in acest moment, nu consider ca ar fi oportun sa ocup o astfel de functie. Motivele tin de implicarea mea in mai multe proiecte politice, atat in organizatia PSD Gorj, cat si in Parlamentul Romaniei, proiecte care necesita intreaga mea implicare. In concluzie, nu am cunostinta sa figurez pe o astfel de lista, dar, chiar daca acest lucru ar fi real, nu as avea de gand sa accept aceasta nominalizare”, a explicat Weber, intr-o declaratie de presa transmisa Agerpres.

Adrian Tutuianu a anuntat saptamana trecuta ca demisioneaza de la conducerea Ministerului Apararii, invocand „proasta comunicare” pe subiectul platii sumelor aferente soldelor/salariilor militarilor.

Premierul Mihai Tudose i-a acceptat demisia si a precizat ca nu sunt probleme la bugetul de stat, „sunt bani in toate ministerele” si ca Guvernul urmeaza sa faca o rectificare pozitiva.

„Ministerul de Finante a spus ca acolo ceva se intampla gresit. Acea alocatie de hrana pe care o primesc militarii nu este normal si corect sa se dea in prima jumatate a lunii pentru toata luna, ca este o plata in avans si recomandarea Ministerului de Finante este ca acea plata sa se dea la sfarsitul lunii. Si de aici incolo unii au inteles altceva”, a explicat Tudose.

Ministerul Apararii anuntase ca a dispus efectuarea, in 15 septembrie, a platii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit, in conditiile in care nu a fost facuta rectificarea bugetara pe acest an. Totodata, s-a mentionat ca intre 21 si 25 septembrie va fi facuta plata sumelor reprezentand contributiile angajatorului si ale angajatului si impozitul pe venit.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a preluat interimar functia de ministru al Apararii.

Biroul Permanent National largit al PSD se va reuni marti, iar dupa aceasta sedinta ar urma sa fie anuntat noul ministru Apararii care il va inlocui pe Adrian Tutuianu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago