Categories: externe

TEROARE in Turcia. Ce patesc cei care spun ca lovitura de stat a fost o „INSCENARE”

Autoritatile din Turcia iau masuri si impotriva celor care au indraznit sa spuna pe retelele de socializare ca puciul contra lui Erdogan a fost o „inscenare” pusa la cale chiar de catre guvern.

Ministrul Justitiei, Bekir Bozdag, a anuntat ca turcii care pun la indoiala autenticitatea puciului vor fi anchetati de catre procurori, informeaza Hurriyet Daily News.

Ministrul a declarat, pentru postul Kanal 7, ca oricine sugereaza ca puciul a fost o „inscenare”, atunci „mai mult ca sigur a avut un rol” in lovitura de stat.

Multi turci au scris pe retelele de socializare ca insurectia militarilor a fost ordonata chiar de catre Erdogan pentru a avea apoi motiv sa-si elimine adversarii si sa-si creasca puterile.

„Uitati-va la cei care spun pe internet ca totul a fost o inscenare. Procurorii ii ancheteaza deja. Cei mai multi dintre ei sunt niste ratati care cred ca este onorabil sa mori la comanda lui Fethullah Gulen”, a spus ministrul Justitiei.

De la tentativa de lovitura de stat peste 13.000 de oameni au fost arestati in Turcia si zeci de mii de functionari publici au fost suspendati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

16 minute ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

16 minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

O oră ago

Premiera in stiinta: savantii au reusit sa reconstituie chipul unei femei de Neanderthal, dupa mai multe fragmente craniene

Oamenii de stiinta au realizat o reconstructie remarcabila a modului in care ar fi aratat…

45 de minute ago