externe

Tesla concediaza peste 10% din angajati la nivel mondial. Elon Musk: „Am facut o analiza amanuntita a organizatiei si am luat decizia dificila de a reduce numarul de angajati”

Tesla va concedia peste 10% din forta sa de munca la nivel global in domeniul vehiculelor electrice, relateaza BBC.

Intr-o nota, publicata pentru prima data de site-ul de stiri Electrek, miliardarul Elon Musk le-a spus angajatilor ca nu exista nimic pe care sa il urasca mai mult, „dar trebuie facut”.

Cel mai mare producator de vehicule din lume, dupa valoarea de piata, avea 140.473 de angajati la nivel global in decembrie, potrivit ultimului sau raport anual.

„Am facut o analiza amanuntita a organizatiei si am luat decizia dificila de a reduce numarul de angajati cu peste 10% la nivel global”, se arata in e-mailul trimis de Musk.

„Nu exista nimic ce urasc mai mult, dar trebuie facut. Acest lucru ne va permite sa fim mai supli, inovatori si dornici sa parcurgem urmatorul ciclu al fazei de crestere”, a spus el.

Analistii de la Gartner si Hargreaves Lansdown au afirmat ca reducerile sunt un semn al presiunilor asupra costurilor, in conditiile in care producatorul auto a investit in noi modele si in inteligenta artificiala.

Producatorul de vehicule electrice (EV) a fost lent in a-si reimprospata modelele invechite, deoarece ratele ridicate ale dobanzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru masini scumpe.

Exista, de asemenea, presiunea continua din partea Chinei, deoarece ascensiunea EV-urilor lor ieftine a inceput sa inunde piata cu modele accesibile.

Compania urmeaza sa isi prezinte rezultatele trimestriale la sfarsitul acestei luni, dar a raportat deja o scadere a livrarilor de vehicule in primul trimestru, prima in aproape patru ani.

Luna trecuta, Tesla a redus productia la fabrica Gigafactory din Shanghai, iar saptamana trecuta reprezentantii conducerii Tesla le-au spus angajatilor care lucreaza la Cybertruck ca turele vor fi mai scurte pe linia de productie de la Austin.

Elon Musk a negat recent informatiile potrivit carora compania a renuntat la planurile de a produce o masina ieftina, care a fost unul dintre obiectivele sale de lunga durata de a produce EV-uri accesibile pentru mase.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

INTERVIU Remus Stefureac (INSCOP), despre sondajele care se bat cap in cap: „Tentativele de manipulare se intorc impotriva celor care le initiaza”

La mai putin de o luna pana la alegerile locale si europarlamentare din iunie, spectrul…

12 minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

53 de minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

2 ore ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

51 de minute ago

Microsoft cere relocarea unor angajati din China, pe fondul tensiunilor dintre China si SUA. Este vorba deste sute de oameni

Microsoft le cere unora dintre angajatii sai din China sa ia in considerare posibilitatea de…

44 de minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

O oră ago