news

Performanta a medicilor de la Iasi, i-au redat vederea unui baiat de 14 ani: „A venit la noi la spital pentru ca ochiul stang ii iesea din orbita”

O echipa de medici de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi au redat vederea unui baiat de 14 ani, dupa ce i-au operat de o tumora orbitara gigant, de opt centimetri.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, dr Lucian Eva, a declarat, pentru Agerpres, ca un baiat in varsta de 14 ani, din Galati, a trait timp de 5 ani cu o tumora orbitara de 8 centimetri.

„A venit la noi la spital pentru ca ochiul stang ii iesea din orbita. Asta se numeste exoftalmie. Nu mai vedea bine cu ochiul stang si atat cat vedea, vedea dublu. Copilul are o evolutie din 2019 a bolii, cand a fost supus prima data unei interventii chirurgicale intr-o clinica din tara. Au urmat inca alte trei interventii chirurgicale, ultima fiind realizata aici, la noi, la Iasi, in care s-a reusit sa scoatem complet tumora de orbita. Mai bine zis, o tumora de glanda lacrimala care a recidivat pentru ca a fost rezecata incomplet”, a declarat dr. Lucian Eva.

Potrivit sursei citate, tumora este benigna.

„Daca o sa mai creasca, o sa ii facem Radiochirurgie Stereotactica de tip Gamma Knife. Faptul ca s-a adresat clinicii noastre probabil ca demonstreaza increderea pe care pacientii din toata tara o au in acest spital”, a declarat dr Lucian Eva.

Acesta a explicat ca tumorile orbitare sunt rare. La Spitalul de Neurochirurgie din Iasi ajung aproximativ anual 15 astfel de cazuri.

„Incidenta lor este mica datorita patologiei si frecventei lor in populatia generala. Dar atunci cand apar sunt catastrofale pentru ca determina un handicap major pentru pacient, scade vederea si nu mai vede bine. In situatii critice se poate sa puna in pericol chiar si viata pacientului, pentru ca se extind in toata cutia craniana. De aceea in anumite situatii nu mai putem face nimic. Interventiile chirurgicale la nivelul orbitei sunt complexe, pentru ca este afectata toata orbita, care e o cavitate mica”, a declarat dr Lucian Eva.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

4 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

4 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

4 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

4 ore ago