externe

„Testele dau rezultate eronate”. Presedintele Tanzaniei, anunt dupa ce o capra si un fruct au fost testate de coronavirus

Kiturile de teste pentru coronavirus folosite in Tanzania dau rezultate eronate, a afirmat duminica presedintele John Magufuli, el precizand ca au avut rezultat pozitiv esantioane de la o capra si de la un fruct pawpaw, noteaza Reuters, citata de news.ro.

Magufuli, al carui guvern a atras critici pentru ca nu ofera informatii cu privire la pandemie si care le-a cerut cetatenilor sa se roage pentru disparitia coronavirusului, a spus ca respectivele kituri au “erori tehnice”.

Kiturile de teste au fost importate de Tanzania, a afirmat Magufuli, la un eveniment la Chato.

Presedintele a explicat ca a instruit fortele de securitate sa verifice calitatea kiturilor. Acestea au luat aleatoriu esantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capra si o oaie, si le-au trimis la laborator cu etichete cu nume si varste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu au stiut originea esantioanelor.

Esantioanele de la pawpaw si de la capra au avut rezultat pozitiv la Covid-19, a spus presedintele, adaugand ca asta inseamna ca probabil unii oameni testati pozitiv de fapt nu sunt infectati.

“Se intampla ceva. Am spus dinainte ca nu ar trebui sa acceptam ca orice ajutor este cu intentie buna pentru aceasta natiune”, a afirmat Magufuli.

Tanzania a inregistrat pana acum 480 de cazuri de infectare cu coronavirus si 17 decese.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

23 de minute ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Carstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Carstoiu,…

2 ore ago

Casa Alba acuza Rusia ca trimite combustibil in Coreea de Nord peste plafonul impus de ONU

Rusia a expediat petrol rafinat catre Coreea de Nord la niveluri care par sa incalce…

3 ore ago

Spitalul Militar Cluj: „Actorul Florin Piersic nu a contactat nicio infectie nosocomiala pe timpul internarii in spitalul nostru”

Spitalul Militar Cluj a transmis joi ca actorul Florin Piersic "nu a contactat nicio infectie…

O oră ago

RTV anunta un „spectacol de inalta tinuta” de Paste. Invitati: Vali Vijelie, Marian Mexicanu si Pomohaci. „Pahare, nu te goli!” – Video

Postul Romania TV sustine ca de Paste va avea un "program extraordinar", "un spectacol de…

2 ore ago