politica

„Ticalosie!”. Majoritatea PSD a respins legea privind „reformarea de urgenta” a CCR. Ce continea legea propusa de PNL

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a anuntat luni ca majoritatea controlata de PSD din Parlament a respins „proiectul PNL prin care ceream discutarea in regim de urgenta a propunerii de reformare a CCR”.

„PSD apara cu toata forta Curtea Constitutionala a lui Dorneanu, ca a Romaniei nu mai este de mult!
PSD si aliatii sai au respins azi proiectul PNL prin care ceream discutarea in regim de urgenta a propunerii de reformare a CCR.

PNL propune ca judecatorii CCR sa fie selectati din corpul judecatorilor, cu o reputatie excelenta si cu avizul CSM!

PSD este cel mai toxic si nociv partid din ultimii 30 de ani! Putem face dreptate in 6 decembrie!”, a anuntat Florin Roman

„Daca mai era nevoie de o dovada a ticalosiei, o aveti! Pentru cine lucreaza PSD? Dar CCR?”, a adaufat Rares Bogdan comentand aceasta informatie.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, pe 15 octombrie, ca „trebuie schimbata componenta CCR” ca urmare a deciziei prin care CCR a decis ca Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.

”Vreau sa spun cateva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabranta, care mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa cu asemenea… Trebuie schimbata componenta CCR, trebuie eliminati politrucii de acolo. Trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti sa raspunda la comenzi politice.

(…) Multe dintre deciziile de acolo vin impotriva intereselor Romaniei.

(…) De ce, ca da ordine Florin Iordache si cu altii catre Dorneanu si cei care au fost numiti politic, care dau pe banda rulanta decizii care nu au legatura cu Constitutia? Majoritatea asta toxica distruge Romania, se comporta ca un inamic intern”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

CCR a decis, pe 29 septembrie, sa respinga sesizarea presedintelui Iohannis legata de legea prin care Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare din acest an.

Decizia a fost luata cu o majoritate de cinci voturi, acestea provenind de la judecatorii numiti de PSD sau apropiati PSD: Valer Dorneanu, Gheorghe Stan, Cristian Deliorga, Attila Varga si Mona Pivniceru.

Impotriva respingerii sesizarii lui Iohannis au votat judecatorii Livia Stanciu, Simina Tanasescu, Marian Enache si Daniel Morar.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rares bogdan

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago