Titanii din domeniul tehnologiei se „lupta” sa obtina o invitatie la o cina cu presedintele Chinei la San Francisco

externe

xi jinping, china

Pentru prima data in ultimii 12 ani, SUA gazduieste reuniunea Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC), iar scena este pregatita pentru ca directorii executivi din America sa isi imbunatateasca relatia profesionala cu China, relateaza Business Insider.

Ca atare, o invitatie la cina din partea presedintelui chinez Xi Jinping este foarte ravnita de directorii care participa la reuniune.

Printre cei programati sa participe la APEC se numara directorul general al Microsoft, Satya Nadella, Jane Fraser de la Citigroup, directorul general al Tesla si SpaceX, Elon Musk si altii.

Multi lideri din domeniul tehnologiei au fost invitati la cina cu Xi, iar altii fac tot posibilul sa obtina un loc la masa, potrivit Bloomberg. Desi dineul nu este listat in programul oficial al APEC, Reuters a relatat ca acesta va avea loc miercuri.

SUA si China au o relatie care a fost tensionata de rivalitatile din domeniul cipurilor, de geopolitica si Taiwan. Dar gigantii din domeniul afacerilor, precum Apple, depind de China pentru productie, si de consumatorii sai.

Directorul general al Apple, Tim Cook, nu va participa la APEC, dar un director din domeniul afacerilor guvernamentale va merge in locul sau, potrivit Bloomberg.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: