TomTom Traffic Index: Bucuresti, pe primul loc in Europa in privinta blocajelor in trafic. Moscova este pe primul loc in lume

news

Bucuresti este pe primul loc in Europa in privinta blocajelor in trafic, arata TomTom Traffic Index pe anul 2020. Pe primul loc in lume in acest top este Moscova.

In topul mondial al oraselor cu cele mai grave probleme de trafic, Moscova este pe primul loc, fiind urmata de Mumbai (India) si Bogota (Columbia). Pe locul patru se afla Manila (Filipine) in timp ce Istanbul este pe locul 5.

Dintre capitalele din Europa, Bucurestiul este pe primul loc, fiind urmat de Paris, Londra, Sofia si Berlin.

In 2016, Gabriela Firea a castigat alegerile pentru primaria Bucuresti promitand si ca va face „revolutie in trafic”. „Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti”, spunea atunci Firea, actual prim-vicepresedinte PSD.

„Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. Am foarte multe solutii care vor decongestiona traficul. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic. Impreuna cu Politia Capitalei vom face in asa fel incat sa avem un sistem de semaforizare inteligent asa cum se intampla in orice Capitala europeana. De asemenea, as dori sa se incheie de urgenta lucrarile la metroul din Drumul Taberei.

Lucrurile deja se misca. Peste doua saptamani voi merge la Bruxelles pentru a debloca proiectele cu fonduri europene care sunt acum inghetate, De un an de zile nu s-a mai lucrat deloc pentru deblocarea acestor fonduri.

In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti. Sunt solutii identificate. M-am consultat cu multi specialisti in domeniul traficului, transportului si toti mi-au spus ca desi avem un plan de mobilitate urbana multe lucruri nu se respecta”, a spus Gabriela Firea.

Mai mult despre:

Comentarii: