news

Toti romanii sunt infractori, afirma un afacerist eliberat de Regimul Dragnea: „Nimeni din Romania nu este 100% curat”

Omul de afaceri Horia Simu a fost eliberat, vineri, din Penitenciarul Rahova dupa ce instanta suprema i-a admis contestatia referitor la alcatuirea completului de 5 judecatori care l-a condamnat, precizand ca sistemul judiciar are nevoie de echilibru.

„Am pe 14 ianuarie infatisarea pentru contestatia pe care am depus-o. In functie de cum va evolua acest proces, voi da mai multe detalii. Sunt foarte emotionat pentru momentul pe care il traiesc si pentru faptul ca acum doua zile nici nu puteam spera ca voi fi alaturi de copiii mei si de sotia mea de Sarbatori si uitati, multumita lui Dumnezeu, acest lucru a devenit posibil. Trebuie mai mult echilibru. Nimeni nu a fost in Romania nici suta la suta curat, nici suta la suta mudar, dar orice incercare a unui sistem, de a repune un echilibru facand un rau mai mare decat cel care s-a produs este o debalansare, este o politica care nu s-a mai regasit decat probabil in vremea vendetelor din Italia medievala. Nu putem ca noi, romanii, sa continuam a ne acuza, a ne urmari, a ne injosi facand pe plac celorlalti care se uita la un spectacol jenant”, a declarat Horia Simu, la iesirea din Penitenciarul Rahova, citat de Mediafax.

Afaceristul a declarat ca, pe perioada cat a fost incarcerat, a fost chemat la DNA. „Nu m-am lamurit nici pana acum, alfel cum nu m-am lamurit cand, asta-vara, la DNA am fost chemat pentru fix 10 minute, cu tot cu identificare, doar ca sa fiu filmat de toate televiziunile la 2-3 inainte de a se da sentinta finala”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus vineri suspendarea executarii pedepsei in cazul omului de afaceri Horia Simu, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru o mita de 230.000 de euro, si punerea acestuia de indata in libertate pana la solutionarea definitiva a contestatiei in anulare. Aparatorul afaceristului a formulat contestatii fata de formarea completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Judecatorii au fixat ca termen pentru solutionarea contestatiei in anulare data de 21 ianuarie 2019.

Afaceristul Horia Simu a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, dupa ce a fost condamnat, in 26 iunie 2018, la patru ani de inchisoare, fiind acuzat ca i-a dat mita 230.000 de euro fostului sef al ANAF, Serban Pop, pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal. In aceasta cauza, Alina Bica a fost achitata.

De altfel, magistratii instantei supreme au decis sa suspende si pentru fostul sef ANAF pedeapsa de 4 ani cu executare, dupa ce avocatii acestuia au formulat contestatii fata de formarea completurilor de 5 judecatori.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago