politica

„Totul este de vanzare” in regimul Dragnea. Basescu este revoltat ca pana si Limba Romana a fost scoasa pe taraba

Pentru Liviu Dragnea, Romania a devenit o taraba unde totul este de vanzare, gazele naturale, functiile de ministru si inclusiv Limba Romana, comenteaza liderul PMP Traian Basescu. El acuza ca UDMR desfasoara, cu complicitatea PSD, o „politica agresiva de deromanizare si maghiarizare” a zonelor in care locuiesc minoritatile maghiare.

Fostul presedinte Traian Basescu a scris vineri pe pagina sa de Facebook ca Ordonanta nr. 9/2018 care stabilea ca la clasele primare cu predare in limbile minoritatilor orele de Limba Romana sa fie predate de profesori romani a fost o masura corecta, in conditiile in care multi invatatori etnici maghiari au fost pregati in scoli de limba maghiara si nu stapanesc atat de bine Limba Romana.

„Totul de vanzare! In luna august 2018, prin Ordonanta nr. 9, se stabilea ca in invatamantul primar, la clasele cu predare in limbile minoritatilor, orele de Limba Romana sa fie predate de profesori absolventi ai facultatii de Limba si literatura Romana. A fost o masura corecta, avand in vedere ca multi din invatatorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregatiti in scoli de limba maghiara, pot avea dificultati in vorbirea si scrierea corecta a Limbii Romane”, a scris Traian Basescu.

El acuza conducerea UDMR ca desfasoara, in complicitate cu PSD, o „politica agresiva de deromanizare si de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari”.

„A fost suficient ca UDMR sa ameninte si vanzatorul national, Dragnea, a ordonat Dancilei anularea textului din Ordonanta 9/2018. Textul care sustinea invatarea Limbii Romane de catre toti cetatenii tarii a fost anulat imediat printr-o ordonanta de urgenta. Oare unde au fost patriotii de la ALDE?”, mai spune Basescu.

Liderul PMP atrage atentia ca e o „ticalosie” vanzarea Limbii Romane, „cel mai puternic liant al acestei natiuni”, in anul centenar, adaugand ca pentru Liviu Dragnea, tara noastra a ajuns o taraba unde totul este de vanzare, inclusiv Limba Romana.

„Pentru Dragnea, Romania a devenit o taraba pe care scrie ‘totul este de vanzare’, de la gaze naturale, inzestrarea armatei si functii de ministru pana la Limba Romana”, a conchis Traian Basescu.

Reactia sa vine dupa ce joi, Valentin Popa si-a dat demisia din functia de ministru al Educatiei. El a sustinut ca motivele demisiei sale sunt legate exclusiv de OUG privind predarea limbii romane in invatamantul primar la clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Valentin Popa a afirmat ca solicitarea UDMR are un scop politic si este mai degraba centrata pe profesor decat pe elev si ca toti copiii din Romania trebuie sa cunoasca limba romana pentru a avea o sansa sa traiasca si sa munceasca in Romania.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat vineri coalitiei de guvernare demiterea ministrul Educatiei, ca urmare a deciziilor adoptate in cazul UMF Targu Mures si a sistemului de predare a limbii romane, prevazut de Ordonanta adoptata de Guvern in luna august.

Dupa demisia ministrului Educatiei, Valentin Popa, UDMR a transmis ca acesta trebuie sa isi asume consecintele masurilor sale nechibzuite si total neadecvate din punct de vedere profesional.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Preotul Ciprian Mega: „Presedintele Rusiei poate sa dea ora exacta in Romania, in societatea noastra”. El i-a dus cadou lui Putin un ceas, care este reactia BOR

Preotul ortodox Ciprian Mega a confirmat ca s-a intalnit cu Vladimir Putin in timpul vizitei…

7 minute ago

Secretarul de stat al SUA: „Rusia produce astazi arme mai repede decat in orice moment din istorie”. Cine ajuta Moscova atat de mult

Secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat ca, in ultimul an, Rusia a invatat…

2 minute ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

O oră ago

Propagandistul american Tucker Carlson il ridica in slavi pe ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, intr-un interviu publicat online – VIDEO

Jurnalistul american Tucker Carlson a publicat un interviu cu filosoful rus Aleksandr Dugin, a carui…

36 de minute ago