Tragedie, Vosganian nu a prins loc pe liste si ramane fara imunitate: „Am ales sa nu candidez la alegerile parlamentare”. Procurorii pot relua urmarirea penala

politica

Varujan Vosganian, ramas in afara listelor parlamentare, anunta ca nu mai candideaza la alegerile din 6 decembrie. „Simt ca lumea politica de azi nu mi se potriveste”, se plange Vosganian.

„Am ales sa nu candidez la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Simt ca lumea politica de azi nu mi se potriveste. Sau, ca sa pastrez proportiile, eu nu ma potrivesc lumii politice de azi”, a anuntat, vineri, Varujan Vosganian.

ALDE, formatiunea din care facea parte Vosganian, a fost inghita de Pro Romania. Calin Popescu Tariceanu si-a gasit astfel loc pe listele Pro Romania la Bucuresti, fiind primul pe lista pentru Senat.

Citeste si: Disperare, Vosganian nu mai prinde loc in Parlament. Il ataca furios pe Marcel Ciolacu

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat, in 2 februarie 2015, procurorului general al Romaniei sa ceara Senatului avizarea cererii de urmarire penala pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

Senatul, dominat de PSD, a respins solicitarea de ridicare a imunitatii lui Vosganian.

Mai mult despre:

Comentarii: