Traseistul Sorin Cimpeanu il ataca pe Dacian Ciolos. Sustine ca si liderul PLUS ar fi fost traseist: „Le numaram, cate ies?”

politica

Noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, se rafuieste cu Dacian Ciolos, afirmand ca si liderul PLUS ar fi avut in trecut sustinerea mai multor partide pentru functiile prin care a trecut. Ciolos a declarat miercuri ca este „nemultumit” de prezenta lui Cimpeanu in fruntea Ministerului Educatiei.

„Referitor la acuzatii, eu nu inteleg foarte bine un lucru. De ce nu se pot diferentia lucrurile. Sunt curios daca cineva poate spune ca pe parcursul carierei sale nu a facut nicio greseala. Acuzatia de traseism politic as vrea s-o lamuresc: Am intrat pentru prima oara in politica in anul 2016, dupa ce am facut parte apolitic dintr-un guvern politic, sustinut de ALDE intr-un guvern cu PSD. Am fost pentru prima oara membru ALDE in 2016, am parasit acest partid in mod voluntar pentru a construi o alta initiativa, de centru-dreapta – Pro Romania. Nu am avut sanse cu acest proiect, din care am fost exclus. Si acum in PNL. Cam asta e tot”, a spus ministrul Educatiei la Digi24.

In acest sens, Cimpeanu a spus despre Ciolos ca „a fost la inceputul anilor 90 la conducerea PUNR (Partidul Unitatii Natiunii Romane, n.red.), apoi a fost ministru intr-un guvern liberal minoritar – foarte bine – apoi a fost sustinut comisar european – exceptional – de catre PDL, apoi s-a intors intr-un guvern tehnocrat cu sustinere PSD, pentru a fonda partidul PLUS. Le numaram, cate ies? E pacat sa spunem ca cineva nu poate sa conduca bine masina pentru ca nu stie sa gateasca”.

Cu privire la acuzatiile de plagiat in cazul lui Victor Ponta si Gabriel Oprea, el a recunoscut ca a gresit in mandatul anterior de ministru al Educatiei.

„Mi s-a propus intrarea in politica in calitate de ministru, intrarea in guvern. In data de 11 decembrie 2014, cand nu stiam cine sunt membrii guvernului, ce partide sunt la putere, eram complet dezinteresat de politica. Cateva zile mai tarziu a aparut o ordonanta de urgenta, 94, prin care se instituia posibilitatea renuntarii la titlul de doctor. A fost poate o eroare din partea mea ca nu am inteles la timp acest mecanisme, insa am introdus un articol prin care aceasta renuntare se facea printr-o metodologie promovata de ordin de ministru, pe care nu l-am mai dat si nimeni nu a mai renuntat la titlul de doctor. Da, absolut (ca a fost o greseala, n.red.). La vremea respectiva mi s-a parut a fi o cale de iesire dintr-un impas, de care am luat la cunostinta cu doua zile mai devreme”, a spus Sorin Cimpeanu.

Cimpeanu a mai sustinut ca „nimeni” nu a dorit sa preia Ministerul Educatiei.

„La inceputul formarii coalitiei, nimeni nu dorea Ministerul Educatiei. Nu inteleg – daca se dorea atat de mult – de ce nu s-a negociat ca acest minister sa treaca la un alt partid din coalitie, sa nu ramana la PNL si sa fie un ministru dorit si acceptat. Din cate cunosc eu, nu, pe parcursul negocierii. Acum, ca in coalitie unii se pronunta cu privire la alti colegi, este un lucru mai mult decat discutabil, in care n-as dori sa intru”, a declarat noul ministru al Educatiei, la Digi24.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: