Trei jurnalisti de top au ajuns la aceeasi concluzie: „Dragnea va lansa o torpila de proportii. Curs de coliziune inevitabil cu Europa”

analize

Trei jurnalisti de prim rang (Cristian Tudor Popescu, Dan Tapalaga si Ioana Ene Dogioiu) sunt convinsi ca in perioada imediat urmatoare Liviu Dragnea va forta Guvernul Dancila sa adopte cele doua ordonante de urgenta pe Justitie care vor arunca in aer sistemul de justitie si relatia Romaniei cu UE.

Ioana Ene Dogioiu scrie, miercuri, pe ziare.com o analiza despre planurile lui Liviu Dragnea intitulata „Legati-va centurile, urmeaza impactul!”.

„De ce actioneaza Dragnea la vedere, sfidator? Pentru ca de aceasta data cred ca este dispus sa mearga pana la capat. Pana acum incerca sa pacaleasca, sa mearga pe politica faptului implinit. Nu mai face aceste eforturi. Vreti consultari? Poftim, consultari! Vreti la lumina zilei, aprindem si reflectoarele daca vreti! Indeplinim procedura sa nu se mai spuna ca lucram ca hotii. Dar nu ne pasa ce ziceti.

Consultarile de la Bruxelles vor fi o bifare cu nimic diferita de consultarile interne in care CES sau CSM primesc proiectele cu o ora inainte de adoptare pe principiul ca important este sa ceri, nu sa primesti raspunsul.

Aceasta aparenta dechidere pentru consultare face parte din strategia electorala a PSD si va fi un argument pentru victimizare: am fost transparenti, am facut ce ne-au cerut pentru ca nu avem nimic de ascuns si ceea ce vrem este corect, dar iata ca tot nu e bine, oricum nu e bine pentru ca suntem romani si nu avem voie sa fim suverani la noi in tara ca sa nu ne dezvoltam. Indiferent ce va urma si probabil va urma – ca va fi evacuarea PSD din randul socialistilor europeni, ca va fi vorba despre activarea art 7, ca va fi vorba de taierea fondurilor europene – totul va fi pus sub semnul acestei victimizari antieuropene.

Liviu Dragnea a intrat pe curs de coliziune inevitabil cu Europa, lucru dovedit si de sfidarea in chestiunea mutarii ambasadei la Ierusalim, pentru ca interesele lui personale, in primul rand cele penale, sunt incompatibile cu Europa. Iar Romania este victima colaterala a acestor interese”, a explicat Dogioiu.

Jurnalistul Dan Tapalaga a anuntat marti ca OUG-ul de modificare a Codurilor Penale, care ii va permite lui Liviu Dragnea sa scape atat de Doasarul angajarilor fictive de la CJ Teleorman cat si de Dosarul Tel Drum, are sanse foarte mari de a fi adoptat de guvern in aceasta saptamana.

„Potrivit informatiilor obtinute de G4Media.ro, este foarte posibil ca OUG-ul sa fie adoptat in sedinta de joi a guvernului, in ciuda amenintarilor lansate de seful statului ca este aproape hotarat sa organizeze un referendum pe tema justitiei in ziua alegerilor europarlamentare”, scria Tapalagape g4media.ro.

Luni, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avertizat ca atitudinea manifestata de Liviu Dragnea in timpul conferintei de presa de luni da de gol un nou plan malefic pus la cale de seful PSD.

„L-am vazut astazi pe domnul Dragnea intr-o stare care mie imi da fiori. Domnul Dragnea incearca sa fie simpatic. De cate ori domnul Dragnea zambeste mult, asa… Ati vazut cat de defensiv a fost, cel putin in povestea cu Dancila si cu ambasada, lozinca lui a fost ‘nu stiu, da’ zic, sa decida presedintele’. Dupa care a inceput cu ziaristii, ‘ma urmariti pe holuri, eu niciodata nu as retrage acreditarea, cu tot dragul’. Dragii mei, cu tot dragul, de cate ori Dragnea are alura asta calina, umana, sa ne asteptam la ce e mai rau. Cred ca urmeaza acum niste ticalosii de mari proportii.

Intotdeauna, Dragnea isi pregateste, si fata de persoane si fata de situatii, isi pregateste ticalosiile, marsaviile, printr-o astfel de atitudine.

Urmeaza o torpila de proportii din partea domnului Dragnea”, a subliniat CTP la Europa FM, referindu-se in primul rand la ordonantele de urgenta pe justitie care sunt deja in circuitul de avizare.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: