externe

Tren blindat folosit de Rusia in Ucraina. Numeroase ironii: „Oare e din nou Primul Razboi Mondial? Poate se gasesc niste biplanoare sau zeppeline in rezerva pe care sa le foloseasca in invazia asupra Ucrainei”

Fortele invadatoare ale Rusiei folosesc in Ucraina inclusiv si un tren blindat. Fotografiile cu acest tren, marcat cu celebrul „Z”, au starnit numeroase ironii pe retelele de socializare.

Iata imagini cu acest tren blindat preluate chiar de pe conturi de propaganda ale rusilor:

Postarea a provocat numeroase comentarii ironice.

„Ce naiba e asta!!! Inapoi la razboiul polono-sovietic din 1920-21! Trenuri blindate! Jezusie Chrystusie! Poate se gasesc niste biplanoare sau zeppeline in rezerva pe care sa le foloseasca in invazia asupra Ucrainei!”, a comentat un polonez.

„Oare e din nou Primul Razboi Mondial?”, a scris ironic un alt utilizator.

Ceea ce Rusia denumeste „operatiune militara speciala” in Ucraina este, in realitate, „asasinarea in masa de civili ucraineni” si care se concentreaza „in cel mai inspaimantator” mod pe „pierderile de vieti in randul copiilor”, a declarat Olena Zelenska, sotia presedintelui ucrainean Volodimir Zeleski, intr-o scrisoare deschisa publicata miercuri pe pagina de internet a Presedintiei Ucrainei, transmite EFE.

Zelenska vorbeste pentru prima data despre razboiul din tara sa ca raspuns – spune ea – la numarul coplesitor de solicitari de interviu venite din partea mass-media si pe care ea nu a avut cum sa-l dea.

„Ceea ce s-a intamplat acum ceva mai mult de o saptamana este imposibil de crezut. Tara noastra era pasnica; orasele noastre, localitatile si satele erau pline de viata”, scrie Prima Doamna.

La 24 februarie „ne-am trezit toti cu anuntul unei invazii ruse. Tancurile au trecut frontiera cu Ucraina, avioanele au intrat in spatiul nostru aerian, lansatoarele de rachete ne-au inconjurat orasele”, aminteste ea.

Zelenska acuza Kremlinul si propaganda sa ca mascheaza sub denumirea de „operatiune speciala” uciderea de civili, intre ei si copii.

Comunitatile locale de pe retelele sociale debordeaza de disperare. Multi oameni, inclusiv cei in varsta, cei care au boli grave si invalizii s-au vazut izolati fara putinta de scapare si s-au trezit departe de familiile lor si fara niciun fel de ajutor. Razboiul impotriva acestor oameni nevinovati este o dubla crima, potrivit Primei Doamne a Ucrainei.

„Dar poate ca lucrul cel mai infiorator si mai ingrozitor al acestei invazii sunt pierderile in randul copiilor. Alice, de opt ani, care a murit pe strazile din Ohtirka in timp ce bunicul ei incerca s-o protejeze. Sau Polina, din Kiev, care a murit in bombardament, alaturi de parintii ei. Arsenii, de 14 ani, a fost lovit la cap de bucati de moloz si nu a putut fi salvat pentru ca ambulanta nu a putut ajunge la timp din cauza incendiilor puternice”, descrie ea situatia de pe teren.

Zelenska reitereaza ca „acest razboi este purtat impotriva populatiei civile, si nu doar prin intermediul bombardamentelor”, si ca drumurile Ucrainei s-au „umplut de refugiati”, peste doua milioane, potrivit ultimelor date transmise de ONU.

Prima Doamna a Ucrainei vorbeste si despre presedintele rus Vladimir Putin, care „a crezut ca va declansa un razboi-fulger impotriva Ucrainei. Dar ne-a subestimat tara, poporul si patriotismul”.

„Ucrainenii, indiferent de opiniile lor politice, limba materna, credinta si nationalitate, traiesc o unitate fara precedent”, spune ea.

Olena Zelenska s-a alaturat solicitarilor facute de sotul ei si a cerut inchiderea spatiului aerian ucrainean, pentru a se pune capat bombardamentelor ruse si sa fie create coridoare umanitare care sa permita evacuarea cetatenilor din punctele de conflict.

„Ucraina vrea pace. Insa Ucraina isi va apara frontierele. Isi va apara identitatea. In aceasta privinta nu vom ceda niciodata”, a insistat Prima Doamna a Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago