„Trimiteti-i inapoi pe mare, sa se INECE”. Declaratie a unui inalt OFICIAL la adresa refugiatilor

externe

Secretarul de stat belgian pentru Azil si Migratie, Theo Francken, a avut, joi, o intrevedere cu omologii sai europeni in cadrul careia a discutat despre criza migratiei si cu omologul sau grec Ioannis Mouzalas. Acesta a dezvaluit la BBC discutii dintr-o intrevedere neoficiala la Consiliul JAI, de la Amsterdam, spunand ca Theo Francken ar fi afirmat ca refugiatii ar putea fi retrimisi pe mare si ca nu ii pasa daca acestia s-ar putea ineca.

Minstrul grec Ioannis Mouzalas a declarat la BBC ca Theo Francken ar fi pledat, in cadul unei reuniuni neoficiale cu colegii sai europeni, in Amsterdam, pentru „trimiterea inapoi” pe mare a migrantilor care ajung in Grecia pe aceasta cale si ca, mai mult de-atat, Francken ar fi facut declaratii scandaloase la adresa migrantilor.

„Trimiteti-i inapoi, pe mare. Nu-mi pasa daca se ineaca in mare!”, ar fi spus Francken, secretarul de stat pentru Azil si Migratie, potrivit lui Mouzalas care a aparut ulterior la BBC, dupa o reuniune neoficiala din cadrul consiliului JAI (Justitie si Afaceri Interne), relatand toate acestea.

In ceea ce il priveste pe Francken, acesta a dezmintit informatiile lui Mouzalas, spunand ca omologul sau elen ar fi recunoscut ulterior ca si-ar fi formulat gresit discursul, astfel incat s-a inteles cu totul altceva din declaratiile sale. „Nu am vrut deloc sa spun ca tu ai fi afirmat ca aceste persoane (migrantii, n.r.) ar fi putut fi inecate in mare”, s-a scuzat Mouzalas fata de Francken, scrie presa belgiana.

„Pentru mine, aceasta chestiune este ingropata. Il scuz”, a mai spus Francken, negand vehement ca ar fi facut asemenea declaratii la adresa migrantilor sau ca i-ar fi indemnat pe ministrii de Interne europeni sa actioneze in vreun fel impotriva migrantilor care vin in Europa din zone de conflict.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: