opinii

Tudorel ar trebui sa fie acuzat de tainuirea infractiunii. Cum s-a dat singur de gol intr-un interviu luat de Cristoiu

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei, a relatat luni un episod cu impact penal din perioada in care a fost membru al Guvernului. Asupra sa s-au facut presiuni pentru a aviza favorabil o hotarare de guvern ce viza instrainarea unei mari suprafete de teren.

Incercand sa apara drept erou, Toader a dezvaluit cum Liviu Dragnea a facut presiuni asupra sa pentru a-si da acordul in legatura cu instrainarea unei mari suprafete de teren. Toader spune ca a respins solicitarea si a lasat de inteles ca stia ca este vorba despre o infractiune. „Trebuia sa treaca din public in privat si unii voiau sa-l ingrijeasca mai bine”, a declarat Toader.

„Ma asteptam sa imi ceara PSD demisia. Era intr-o zi de miercuri, aveam sedinta de guvern, si fostul presedinte al PSD-ului era undeva pe camp, prin sudul tarii, si spunea ca, o declaratie furibunda la adresa mea: ‘Ministrul Justitiei, prea multa importanta ii dati, nu conteaza, nu stiu ce’. Care era dedesubtul? Urma sedinta de guvern de joi a doua zi, o sedinta de guvern in care se voia o hotarare de guvern, in care o suprafata mare de teren de la un fost IAS trebuia sa treaca din public in privat si unii voiau sa-l ingrijeasca mai bine.

Eu stiam de chestiunea asta, fusesem intrebat de avizul acela. L-am chemat pe directorul Directiei de avizari si l-am intrebat ce-i cu dosarul acela. Zice ca dosarul asta, noi l-am avizat, dvs. ati semnat negativ si a venit inapoi, fara nicio modificare si ni se cere din nou avizarea. Ce sa facem? Pai, facem ce trebuie, ramane cum am stabilit. Plus ca mai era si intr-un litigiu.

Afland chestia asta care s-a petrecut pe la minister, undeva la ora 2-3, a aparut declaratia aia furibunda la adresa mea (la ora 16.00). (…) Era clar, eu le-am spus alora din minister, care pot confirma. Le-am spus, eu plec, rezistam cat putem, daca voi sunteti intrebati, aveti un serviciu, dati pe mine, spuneti ca nu a vrut ministrul”, a declarat Tudorel Toader intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

Citeste si: Mafia in Guvern. Toader nu se mai opreste din vorbit, dezvaluie un jaf de proportii pus la cale de Dragnea: „Atunci am fost sigur ca voi fi demis”

Nu exista pana acum nicio informatie oficiala ca Tudorel Toader ar fi sesizat institutiile abilitate in legatura cu aceasta infractiune, care ar trebui sa duca la deschiderea unui nou dosar penal pentru Liviu Dragnea pentru trafic de influenta, cel putin. Mai mult decat atat, institutiile abilitate ar trebui sa investigheze traseul hotararii de guvern privind instrainarea terenului, cine a propus, cine a dat avize pozitive prin ministere si cine era beneficiarul final al afacerii. O afacere ale carei increngaturi au ajuns pana la cel mai inalt nivel al guvernului, implicandu-l si pe seful partidului de guvernamant de la acel moment, Liviu Dragnea.

Si nu in ultimul rand trebuie limpezit de ce Tudorel Toader a tainuit aceasta infractiune (si tentativa se pedepseste), de ce procurorii DNA nu au fost sesizati in acel moment in legatura cu un grav caz de coruptie la nivel inalt.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

6 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

2 ore ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

3 ore ago