news

Tudorel tine la „secret” propunerea MJ legata de abuzul in serviciu. Un deputat USR a mers pana la minister, insa a fost plimbat cu vorba

Deputatul USR Stelian Ion a mers vineri dimineata la sediul Ministerului Justitiei pentru a cere detalii legate de forma propusa de Tudorel Toader pentru redefinirea abuzului in serviciu, dar, potrivit acestuia, ministrul ar fi in concediu, iar propunerile sunt „tinute secret”. El a mai povestit ca a cautat-o pe secretarul de stat Sofia Mot, dar nici aceasta nu a fost de gasit, iar dupa ce la departamentul de Relatii cu publicul i s-a spus sa astepte putin, au trecut peste doua ore si programul la Ministerul Justitiei s-a incheiat.

“Am venit astazi (vienri – n.r.) la Ministerul Justitiei pentru a afla detalii legate de varianta propusa de Tudorel Toader la modificarea infractunii de abuz in serviciu. S-a aflat de ieri (joi – n.r.) ca Ministerul Justitiei a ajuns la o formulare, la un text pentru aceasta infractiune. Din pacate, tin secret, tin in sertare incuiate cu cheia aceste propuneri si luni in Comisia Iordache se va discuta exact abuzul in serviciu. Se doreste probabil sa ni se aduca textul la Parlament in aceasi zi, probabil cu cinci minute inainte de sedinta sau dupa sedinta sau poate va ajunge la Parlament dupa ce vom fi votat cu privire la aceste modificari. Nu am lasat lucrurile asa. Am spus ieri, in cadrul sedintei, ca sunt dispus sa vin personal la Ministerul Justitiei sa il intreb pe domnul Tudorel Toader daca a finalizat intr-adevar acele cautari pentru ca ne-a anuntat deja din toamna anului trecut ca ministerul e in cautarea acelei formule cu privire la modificare abuzului in serviciu. Iata ca au trecut opt luni de zile, nu avem aceasta propunere si am venit aici si am depus o cerere oficiala, pentru ca domnul Tudorel Toader si-a luat concediu de doua zile, pana pe data de 6 (iunie – n.r.)”, a spus Stelian Ion, la iesirea din sediul Ministerului de Justitie, citat de news.ro.

El sustine ca a cautat-o si pe secretarul de stat Sofia Mot, dar nici aceasta nu a fost de gasit, iar dupa ce i s-a spus sa astepte putin au trecut mai bine de doua ore si programul la minister s-a incheiat.

“Din pacate, nici doamna secretar de stat (Sofia Mot – n.r.) nu a fost de gasit. Am insistat la poarta, am laut legatura cu cei de la Relatii cu publicul, mi s-a spus sa astept un pic, am asteptat un sfert de ora, jumatate de ora, o ora, am asteptat doua ore, doua ore si jumatate, am asteptat pana la sfarsitul programului, lumea pleaca deja (…), nu se poate. Romania este tara in care nu se poate face nimic, decat ceea ce doreste PSD, ceea ce doresc cei aflati la conducere, aceasta gasca infractionala care a acaparat toate institutiile importate”, a mai spus deputatul USR.

Comisia speciala pentru modificarea legilor justitiei a inceput joi dezbaterile si votul asupra amendamentelor pentru modificarea Codului penal, iar presedintele Comsiei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus ca pana acum exista 30 de amendamente cu privire la modificarea articolului privind abuzul in serviciu.

“In ceea ce priveste abuzul in serviciu, ca este o chestiune care va preocupa (pe jurnalisti – n.r.), in acest moment avem peste 30 de amendamente cu prag mai mare, prag mai mic sau fara prag sau redefinit si asteptam o pozitie si din partea Ministerului de Justitie pentru acest articol, dar, repet, pentru noi nu a fost o prioritate si nu este nici in continuare o prioritate numai articolul 297 (privind abuzul in serviciu – n.r.). Credem ca intreg Codul penal trebuie pus in concordanta cu directivele, cu deciziile Curtii, cu hotararile CEDO si asa mai departe si cu Codul de procedura penala, care a fost dezbatut prin Parlament si in acest moment este supus contolului de constitutionalitate”, a spus Florin Iordache.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

2 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

2 ore ago

Atac armat la o moschee din Afganistan. Cel putin cinci persoane au fost ucise, printre care o femeie si un copil

Mai multi indivizi inarmati au atacat o moschee din provincia Herat, vestul Afganistanului, luni seara,…

2 ore ago

Filipine acuza China ca i-a avariat doua nave in zona disputatului atol Scarborough

Filipine a acuzat marti paza de coasta chineza de hartuirea si de avarierea a doua…

3 ore ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

2 ore ago