Tudorel Toader a ajuns sa compare Europa cu …. doar de dragul de a fi sclavul lui Dragnea. „Ca sa inchid halucinanta comparatie…”

news

Judecatorul Cristi Danilet, fost membru al CSM, scrie pe Facebook de ce Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a gresit cand a spus ca magisratii romani sunt mai lenesi ca cei din Malaezia.

„Observ ca este rostogolita pe FB o declaratie de azi a ministrului justitiei cum ca la noi e ceva in neregula intrucat in Romania sunt 7000 de magistrati, pe cand in Malaesia (tara vizitata de el recent) ar fi 600 de magistrati la cei 34 milioane locuitori”, scrie judecatorul clujean

Dupa care, fostul membru al CSM mai complteteaza: „Acum, sa ne lamurim: Romania nu este parte din Asia, ci din Europa. Tara noastra are pe schema 4900 judecatori si 2900 de procurori, dar 1000 de magistrati ne lipsesc. Potrivit rapoartelor europene: in Romania avem 21 de judecatori la 100.000 locuitori; mai multi ca noi au: Slovenia 45; Croatia si Muntenegru 41, Luxembourg 40, Serbia 38, Bulgaria 31, Cehia 29, Ungaria, Polonia si Lituania 26, Letonia, Germania si Slovacia, 24; la fel ca noi: Grecia. Media in Europa este…ca sa vezi: 21. Si media asta este aceasi din anul 2010”.

Danilet tine sa-i aminteasca lui Tudorel si diferentele dintre partea Asiei unde a fost si Europa. „Dar poate ne spune ministrul justitiei ce se intampla in Malaezia daca faci trafic de droguri sau omori pe cineva – pedeapsa este moartea (ca pentru un astfel de caz s-a si deplasat ministrul acolo); pentru viol, talharie si rapire – pedeapsa este inchisoare si biciuirea; daca arunci o hartie pe jos – amenda de 400 euro; daca fumeaza in loc nepermis – pedepasa este inchisoarea. Mai uita ministrul ca in Malaezia jumatate din curtile de justitie judeca nu dupa codurile civile, ci cei care sunt islamisti sunt judecati dupa legea Sharia, astfel ca pedepsele sunt ca in Evul Mediu”, a scris acesta.

„Si, ca sa inchid halucinanta comparatie a doua sisteme de drept care nu au nimic in comun: intr-un sistem cu pedepse incredibil de aspre ca in Malaezia nu stiu, zau, cine indrazneste sa incalce legea. Asa se explica, cred, numarul mic de judecatori. Ah, inca ceva: numarul lor este stabilit prin Constitutie”, a mai completat acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: