Categories: news

Tudorel Toader, anunt de ultima ora despre evaluarea lui Kovesi si Lazar. Mesaj adresat presedintelui Iohannis

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni dimineata ca a prelungit pana miercuri termenul pana la care va prezenta evaluarea in privinta procurorului general si a sefei DNA.

„Miercuri voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele”, a declarat Toader, in contextul in care termenul de doua saptamani – in care a anuntase ca va publica evaluarile pentru procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si procurorul general, Augustin Lazar – expira astazi.

Ministrul Justitiei a justificat amanarea prin faptul ca timp de doua zile a fost la Bruxelles.

„Am incheiat evaluarile. Miercuri, la pranz, voi organiza o conferinta de presa si va voi raspunde la toate intrebarile. Voi da toate raspunsurile posibile”, a spus ministrul Tudorel Toader, luni, la Ministerul Justitiei.

Intrebat ce parere are despre precizarile presedintelui Iohannis care s-a declarat multumit de activitatea lui Lazar si Kovesi, Tudorel Toader a declarat: „Eu imi voi exprima opinia in scris si prin raspunsurile pe care le voi da in conferinta de presa”, a explicat ministrul Justitiei, explicand ca amana cu doua zile comunicarea concluziilor, pe motiv ca are programate o serie de intrevederi.

El a precizat si ca luni va avea o intalnire cu ambasadorul SUA si va merge iar la Bruxelles.

Toader a anuntat, pe 12 martie, ca va discuta cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerand ca s-a incalcat legea, conform deciziei Curtii Constitutionale, si a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca „cei doi sa demisioneze pana atunci”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

11 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago