news

Tudorel Toader s-a decis. Ministrul borfasilor anunta cand il va da afara pe Augustin Lazar

Antena 3 a anuntat, luni, ca Tudorel Toader va anunta miercuri, la ora 18.00, concluziile evaluarii procurorului general, Augustin Lazar. Cel mai probabil, la fel ca in cazul Kovesi, Toader il va forta pe presedintele Iohannis sa accepte demiterea lui Lazar.

Antena 3 a mentionat ca Augustin Lazar este vinovat direct de „abuzurile” de la DNA intrucat este cel care superviza activitatea procurorilor anticoruptie.

Decizia de evaluare a procurorului general Augusitn Lazar nu a venit din senin, a declarat, la finalul lunii august, ministrul Justitiei Tudorel Toader, adaugand ca a observat o indepartare progresiva a activitatii Ministerului Public de rolul sau constitutional. El a precizat ca va prezenta rezultatul evaluarii in maxim 30 de zile.

”Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici circumstantial. Am observat de-a lungul timpului si dvs cum Ministerul Public s-a indepartat treptat, treptat de la rolul constitutional. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor omului. Criteriile (de evaluare-n. red) sunt cele din lege, in maxim 30 de zile voi prezenta rezultatul. Nu spun acum ca va fi pozitiv sau negativ. Voi face o radiografie si voi trage o concluzie”, a declarat Toader.

Toader a adaugat: ”Am spus ca vine o vreme cand fiecare este evaluat, nu fac decat sa pun in aplicare ce spuneam atunci”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

7 minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

29 de minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

37 de minute ago

Iasi: Un barbat s-a aruncat in fata trenului

Un barbat din judetul Iasi s-a aruncat, sambata dimineata, de pe o pasarela, in fata…

47 de minute ago

Premiera in fotbalul profesionist german: o echipa din Bundesliga va avea o femeie antrenor

Clubul bavarez de fotbal Ingolstadt a numit prima femeie antrenor din Germania in fotbalul profesionist…

52 de minute ago