politica

Tudorel Toader scoate iar capul din vizuina dupa decizia CCR. Ciordache e singurul vinovat de toate relele din Justitie

Fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader afirma, dupa decizia CCR prin care s-a constatat neconstitutionalitatea legilor de modificare si completare a Codului penal si a Codului de procedura penala, ca niciuna dintre solutiile legislative care au fost declarate neconstitutionale nu a fost initiata de catre Ministerul Justitiei, „toate fiind propuse in limitele deciziilor CCR si ale Directivelor europene”.

Tudorel Toader face noi „simple precizari”, intr-o postare pe Facebook.

„In iulie 2017, MJ a elaborat si transmis catre Guvern, proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, in acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsa. Proiectul de lege a fost aprobat de catre Guvern si transmis la Parlament, fiind apoi preluat de catre Comisia speciala. Comisia speciala a modificat, in mod substantial, proiectul de lege, adaugand numeroase solutii legislative declarate neconstitutionale”, afirma el.

Potrivit lui Tudorel Toader, in noiembrie 2017, MJ a elaborat si transmis catre Guvern proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedura penala, in acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.

El sustine ca proiectul de lege a fost aprobat de catre Guvern si transmis la Parlament, fiind apoi preluat de catre Comisia speciala, iar Comisia speciala a modificat, in mod substantial, proiectul de lege, adaugand numeroase solutii legislative declarate neconstitutionale.

„Nici una dintre solutiile legislative care au fost declarate neconstitutionale nu a fost initiata de catre MJ, toate fiind propuse in limitele deciziilor CCR si ale Directivelor europene”, mai arata Toader.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins luni modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Pana acum, CCR a amanat de sapte ori sa se pronunte in acest caz.
Principala obiectie a judecatorilor CCR a fost aceea ca legile de modificare a Codurilor Penale nu au fost puse in acord cu decizii anterioare ale Curtii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Florin Piersic, operat de urgenta la Cluj, dupa un spectacol de teatru. Indragitul actor se afla acum in afara oricarui pericol

Unul dintre cei mai longevivi si mai iubiti reprezentanti ai cinematografiei romanesti, marele actor Florin…

10 minute ago

Un ofiter al armatei germane a recunoscut ca a transmis Rusiei informatii militare clasificate, dar a spus ca a facut-o pentru a evita „un razboi nuclear”

Un fost ofiter german a recunoscut luni, la inceputul procesului sau, ca a spionat pentru…

24 de minute ago

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

40 de minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

54 de minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

13 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago