Tudorel va fi evaluat, este bagat in comisia de disciplina de Baroul Iasi: „Impardonabil, face grave confuzii”

news

Decanul Baroului Iasi, avocatul Marius Striblea, sustine ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, membru al Baroului iesean, ar putea fi cercetat disciplinar pentru ultimele sale „afronturi” la adresa avocaturii romanesti.

Avocatul Marius Striblea, decanul Baroului Iasi, a afirmat, luni, ca analizeaza oportunitatea sesizarii Comisiei de Disciplina din cadrul Baroului Iasi in legatura cu ultimele declaratii facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la adresa avocatilor.

„Avand in vedere ultimele manifestari publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat in cadrul Baroului Iasi, manifestari ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii romanesti, in calitate de Decan al Baroului Iasi voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul Baroului a sesizarii Comisiei de Disciplina. Constatand, totodata, faptul ca domnia sa face grave confuzii in materia apararii din oficiu, fapt impardonabil tinand cont de functia pe care acesta o ocupa, voi analiza necesitatea ca, in cadrul eventualei cercetari disciplinare, sa verificam daca aceste confuzii au fost datorate unor iesiri emotionale de moment sau reflecta o carenta in pregatirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat”, a scris decanul Baroului Iasi, Marius Striblea, luni, pe Facebook.

Avocatii din Bucuresti si din mai multe judete au anuntat ca declanseaza proteste in aceasta saptamana pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei au precizat ca vor purta banderole albe pe brat si au avertizat ca vor organiza astfel de actiuni pana la solutionarea disfunctionalitatilor din sistemul de asistenta juridica.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris zilele trecute pe Facebook ca intelege ca se aprope alegerile la avocati si ca unii dintre ei au intrat in campanie.

Mai mult despre: ,


Comentarii: