Tudose nu merge direct pe mana lui Carmen Dan. Premierul se intalneste cu seful Politiei Romane inainte de a decide daca-l demite

news

Dupa ce marti ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut lui Mihai Tudose demiterea sefului IGPR, Bogdan Despescu, ca urmarea a cazului politistului acuzat de agresiune sexuala asupra a doi minori, premierul se intalneste, miercuri, cu seful Politiei Romane la Guvern. Mai mult, prim-ministrul i-a cerut si un raport detaliat sefului IGPR privind modul in care s-a actionat in acest caz.

Atat premierul Tudose, cat si seful IGPR, Bogdan Despescu, au ajuns deja la Palatul Victoria, informeaza Digi 24.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat marti ca propune demiterea sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, nemultumita fiind de reactia si atitudinea in cazul suspectului pedofil angajat de mai multi ani in Politie. Decizia ii apartine insa premierului Mihai Tudose.

Catalin Ionita, chestorul-sef al Directiei Generale Anticoruptie, ar urma sa ii ia locul lui Bogdan Despescu pentru urmatoarele sase luni. Ministrul a dat insa de inteles ca premierul ar putea refuza propunerea de demitere a sefului Politiei si inlocuire a lui cu actualul sef al DGA. „Daca va fi imputernicit (Catalin Ionita – n.r.), repet: daca va fi imputernicit, noul sef al Politiei Romane anunt de pe acum ca am mari asteptari. La fel au si oamenii din sistem si cetatenii care au incredere in Politia Romana”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan s-a declarat total nemultumita de explicatiile primite de la Politie in cazul agentului suspectat de pedofilie, a criticat „abordarea superficiala” a cazului si lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili.

Carmen Dan a cerut, marti, mai multor altor sefi din Politie, printre care seful Serviciului Omoruri, Radu Gavris, „sa faca un pas in spate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , , , , , , ,

Comentarii: