Tupeu de infractor. Fugarul Oprescu a dat Romania in judecata pentru a-si recupera pensia speciala

politica

Soprin Oprescu, fost primar general al Capitalei, a deschis proces prin care incearca sa isi recupereze pensia speciala de parlamentar. Condamnat la 10 ani si opt luni de inchisoare pentru fapte de coruptie, Oprescu se ascunde acum in Grecia.

Oprescu a fost ales de doua ori in Senatul Romaniei, pe listele PSD. El apare acum pe lista fostilor parlamentari, alaturi de Adrian Nastase si Anghel Iordanescu, care au dat in judecata statul roman pentru anularea legii legate de pensiile speciale ale parlamentarilor.

Asta in conditiile in care Sorin Oprescu nu mai are dreptul la pensie speciala, pentru ca a fost condamnat definitiv, pentru fapte de coruptie.

In mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani si opt luni de inchisoare cu executare, pentru mai multe fapte de coruptie, comise pe vremea cand era primar. El a fost acuzat, printre altele, ca a constituit un grup infractional organizat, care s-a ocupat cu darea si luarea de mita si s-a folosit in scopuri proprii de diverse sume provenite din bugetul municipiului Bucuresti.

In 2015, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins in timp ce primea 25.000 de euro de la Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitrelor.

Dupa condamnare, Sorin Oprescu nu a mai fost gasit la domiciliu, iar cateva zile mai tarziu, fostul edil a fost retinut in Grecia. Pe 31 mai 2023, Sorin Oprescu a fost eliberat pe cautiune de o instanta din Atena, dupa care autoritatile elene au respins cererea de extradare formulata de Romania pe numele acestuia.

In timpul audierilor, el le-a marturisit judecatorilor ca are o pensie de aproximativ 15.000 de lei, echivalentul a 3.000 de euro, dupa o cariera de medic chirurg si profesor universitar, aminteste Fanatik.

Printre parlamentarii care isi vor inapoi pensiile speciale se mai afla Ilie Sarbu, Sorin Stanescu, Nicolae Vacaroiu, Madalin Voicu, Calin Popescu Tariceanu, Eugen Nicolaescu, Anghel Iordanescu, Matei Vintila (socrul lui Serban Huidu), Adrian Nastase sau Octav Cozmanca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: