Turcia cere imperios Romaniei sa INCHIDA 11 scoli si universitati. Una dintre acestea este de ELITA

news

Consulul Turciei la Constanta, Ali Bozcaliskan, anunta ca tara sa a cerut guvernului roman sa inchida 11 scoli si universitati din Romania pentru ca acestea ar fi detinute de imamul Fethullah Gulen, care este acuzat ca a organizat lovitura de stat din Turcia.

„Incercarea de lovitura de stat apartine Organizatiei Teroriste Fethullah Gulen (Fethullah Gulen Terorist Orgutu – FETO). Guvernul nostru a informat la timp toti aliatii si partenerii privind liderul si adevaratul scop al acestei organizatii si a solicitat inchiderea institutiilor si a fundatiilor acesteia din strainatate. Institutiile de invatamant si fundatiile din Romania se inscriu in acelasi context”. a declarat consulul, citat de Ziua de Constanta.

Scolile la care face referire diplomatul turc sunt grupate sub denumirea „Lumina Institutii de Invatamant”, o organizatie care s-a infiintat in anul 1994 la Constanta. In acest moment, sub aceasta umbrela functioneaza 11 unitati de invatamant preuniversitar si  universitatea „Lumina”.

Iata care sunt aceste scoli: Scoala „Spectrum“ Bucuresti, Scoala „Spectrum“ Constanta, Scoala Internationala „Spectrum“ Iasi, Scoala Internationala „Spectrum“ Cluj, Scoala Internationala „Spectrum“ Timisoara, Scoala Internationala „Spectrum“ Ploiesti, International Computer High School of Bucharest (ICHB) (Liceul International de Informatica), International Computer High School of Constanta (Liceul International de Informatica), International School of Bucharest, ISB Early Learning Centre.

Liceul International de Informatica din Bucuresti este una dintre scolile de elita ale Romaniei. Lotul national de fizica este format exclusiv din cinci elevi de la aceasta scoala. Ei s-au intors cu medalii de aur si argint de la cea de-a 47 a Olimpiada Internationala de Fizica, desfasurata in perioada 11-17 iulie 2016 , in Elvetia. Medaliile de aur au fost castigate de Stefan Eniceicu si Razvan Radu , iar cele de argint de Robert Raveanu, Andrei Raduc si Tudor Cretu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: